Mit titkolnak olyan nagyon a csepeli önkormányzatnál?

Közzétéve

És nem csak az MSZP csepeli frakcióvezetője, de a kerületi közvélemény előtt is?

Ahogyan a 21ora.hu beszámolt róla, Szenteczky János MSZP-s képviselő, a kerületi szocialista frakció vezetője közérdekű adatigényléssel fordult a csepeli önkormányzathoz és a helyi vagyonkezelőhöz, hogy kiderüljön: 2010 októbere óta kiknek, milyen szerződési feltételek mellett és főleg mennyit fizettek ki ügyvédi megbízásként csak azért, hogy a politikai ellenfeleiket lejárassák?

Az első válasz elutasító volt, mert a képviselő nem frakcióvezetőként kérte az adatokat. Miután Szenteczky frakcióvezetőként ismételten benyújtotta az adatkérését, több mint negyedmillió forintot követelt az önkormányzat az adatok kiadásáért. Szenteczky az összeget (pontosan 387 ezer és 10 forintot) be is fizette május 17-én.

A dátum azért lényeges, mert onnan számítva 15 napon belül az önkormányzatnak ki kellett volna adni az adatokat. A több mint két hetes határidő lejártakor viszont adatok helyett a jegyző csak egy levelet küldött, amiben arról tájékoztatta Szenteczkyt, hogy saját hatáskörben a határidőt további 15 nappal meghosszabbította. Így az adatok kiadásának végső dátuma 2017. június 15-e lett.

Csakhogy csütörtökön sem érkeztek meg a várva várt adatok.

Szenteczky János megkeresésünkre elmondta, hogy nem mond le az információk beszerzéséről, sőt ha kell, bíróságon fogja kiperelni az adatokat.

Napról napra érdekesebb ugyanis, hogy mekkora összeget is költött közpénzből a fideszes városvezetés a lejáratásomra, ha ilyen kitartóan titkolóznak róla a polgármesteri hivatalban

– közölte a 21ora.hu érdeklődésére a frakcióvezető.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.