Csepeli csarnokügy: vallottak Németh Szilárdra

Közzétéve

A szocialisták hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tettek Németh Szilárd magánalapítványa ügyében, a nyomozók pedig arról érdeklődtek, mire alapozzák ezt.

Noha Németh Szilárd szerint a lehető legátláthatóbb lesz az általa vezetett birkózószövetségtől a magánalapítványának adományozott kétmilliárd forint felhasználása, a multifunkcionális csepeli birkózófellegvár pedig két év múlva kulcsrakész lesz, az ügyben biztos ami biztos alapon azért rendőrségi feljelentést tett hűtlen kezelés gyanújával az MSZP.

Az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) feljelentés-kiegészítést rendelt el, a feljelentést tevő Szenteczky János csepeli elnök-frakcióvezető tehát visszament úgymond a tett színhelyére, és előadta, miért gondolják úgy, hogy bizony felmerül a visszaélés gyanúja.

Az NNI-nél tett június 13-i látogatásán Szenteczky a 21ora.hu információi szerint elmondta, hogy a Magyar Birkózó Akadémia Alapítványt Németh Szilárd nem országgyűlési képviselőként, és nem is a birkózószövetség elnökeként, hanem magánszemélyként jegyeztette be mindössze 200 ezer forint alapítói vagyonnal. (Úgy tudjuk, az alapítványi alapadatokat tartalmazó dokumentumot át is adta a hatóságnak.)

Szenteczky szerint erősen aggályos, hogy a Németh által mindössze április 10-én bejegyzett magánalapítványnak április 28-án a Magyar Birkózó Szövetség elnöksége (amelynek Németh az elnöke) egy tollvonással átutaltat kétmilliárd forint állami támogatást, vagyis közpénzt.

Szenteczky a nyomozó hatóságokkal közölte azt is, hogy a Csepelre tervezett akadémia felépítését az eredeti kedvezményezett, vagyis a birkózószövetség is le tudta volna bonyolítani, ráadásul egy nemzeti sportszövetség működése és gazdálkodása kapcsán jóval szélesebb körű ellenőrzésre van lehetőség, mint egy magánalapítvány esetében.

Ehhez a birkózócsarnokhoz, legyen az bármilyen szuper is, nem kellett volna Németh Szilárdnak egy magánalapítványt csinálni, amelynek egyszemélyes döntéshozója ráadásul az ő volt polgármesteri kabinetjének tagja, tehát volt, és vélhetően jelenlegi beosztottja – fejtette ki a nyomozóknak Szenteczky.

Németh a botrány kirobbanásától fogva aljas politikai támadásokról beszél. Illetve kissé összevissza is, mivel előbb ő volt az, aki lekommunistázott mindenkit, aki aggályát fejezte ki a projekttel kapcsolatban, utóbb viszont kikérte magának, hogy ebből a sportszakmai ügyből politikai ügyet csináljon az ellenzék.

Németh Szilárd szerint mindenki frankón komcsi, aki szerint nem frankó, ahogy a birkózócsarnokot intézi (fotó: http://birkozoszov.hu)

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.