Valami nem stimmel a csepeli polgármesteri hivatalban

Közzétéve

Váratlanul előrehozták a júniusi csepeli képviselő-testületi ülést, erről azonban alig 24 órával a szerda este 8-ra összehívott ülés előtt sikerült szólni.

Az úgy volt, hogy a nyári szünet előtti utolsó képviselő-testületi ülésre szokás szerint a hónap utolsó csütörtökén, azaz június 29-én, délután 5 órától kerül sor. Nagyjából egy héttel az ülés előtt (június 23-án) meg is kapták a képviselők az erről szóló értesítést.

Aztán tegnap (kedden) este váratlanul újabb emailt kaptak. Ebben az állt, hogy a szokásos csütörtöki ülést szerda este 8-ra hívják össze, és amúgy rendkívüli üléssé nemesült át. Ez az email kedd este fél hét után érkezett meg az egyik ellenzéki képviselőhöz, ami azt jelenti, hogy a rendkívüli ülés előtt alig több mint 24 órával.

Rendkívül módosított meghívó

24 óra, 25 előterjesztés

Ráadásul az eredeti 13 napirend kiegészült még egy laza 12-vel, cikkünk írásakor tehát 25 jó pár oldalas előterjesztés van a testületi tagok előtt, akiknek reálisan nézve (figyelembe véve például, hogy valamikor a képviselő is alszik) jó esetben 10-12 órája van az összeset részletesen elolvasni, feldolgozni, utánanézni, adott esetben utánajárni, ne adj’ Isten módosító javaslatot írni hozzá.

Mégis miért?

Természetesen felmerül a kérdés: mi szükség volt az eredetileg csütörtökre kiírt ülés fénysebességgel történő előrehozására?

Nem valószínű, hogy a városvezetők közül a polgármester, és/vagy az alpolgármesterek egyike nézte volna be az előre betervezett nyaralását, és jött volna rá, hogy csütörtök délután neki már mondjuk az Ibizára tartó repülőgépen Balatonvilágosra tartó vonaton kellene lenni a Szent Imre téri nagytanácsterem helyett.

Valószínűbb, hogy valamilyen kényesebb ügy áll a feszített tempó hátteérben, a fideszes városvezetés a mögötte álló testületi többséggel talán megint valami necces döntést akar átverni. Erre volt már példa, legutóbb a múlt hónapban.

A szerda esti rendkívüli ülés tervezett napirendje itt érhető el. A 21ora.hu egyelőre nem talált benne semmi rendkívülit, de amint talál, ez a cikk is frissülni fog.

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.