Az emberminiszter szerint embertelenül bánunk az egészségügyben dolgozó emberekkel

Közzétéve

Mivel nyilván mi is azon sajtótermékek közé tartozunk, akik álhíreket gyártva támadják a kiváló magyar egészségügyet.

Balog Zoltán beszédet mondott hétfőn a Semmelweis-nap alkalmából. Erről a Hír TV jóvoltából egy felvétel is kikerült netre. A felvételen az emberi erőforrás miniszter többek között arról beszél, hogy manapság

„nagy a csatazaj” az egészségügy körül, forrósodik a hangulat és „jövő tavaszig nem lesz hűvösebb”.

Ez utóbbi mondatával a miniszter értelemszerűen a jövő évi országgyűlési választásra utalt, sőt azt is mondta, hogy

a politika, a média eszköze a hamis hírek gyártása.

A világon nincs olyan egészségügy, ahol ne lehetne minden nap egy olyan történetet találni, amivel aztán manipulálni lehet a közvéleményt és azt lehet bemutatni, hogy rossz az a rendszer – közölte Balog, aki szerint akik „az álhírek gyártásával vannak megbízva”, nem csak a kormányt lehetetlenítik el, hanem az egészségügyben dolgozókat is.

Ezek szerint álhírt terjesztettünk, amikor bő egy hónapja megírtuk, hogy a Jahn Ferenc kórház bejárata előtt hagyták szenvedni az epilepsziás nőt. Álhírt terjesztettünk akkor is, amikor vettük magunknak a bátorságot, hogy beszámoljunk róla, valószínűleg nem felújítás miatt zárt be a belgyógyászati részleg a dél-pesti kórházban.

Nyilván hazudtunk arról is, hogy Németh Szilárd  simán nemet mondott arra a parlamenti költségvetési módosító javaslatra, ami arról szólt, hogy a csepelieket is ellátó intézmény kapjon pluszforrást, hogy legalább a gyógyításhoz nélkülözhetetlen eszközöket beszerezhesse.

Végül, de nem utolsó sorban most már bevallhatjuk azt is, hogy a csepeli tüdőszűrő omladozó, penészgombás falairól is csak hazudtunk. Ja, nem. A csepeli szűrőállomáson uralkodó embertelen állapotokról első körben a kormányzati propaganda élvonalába tartozó TV2, majd az Origo adott hírt.