Molnár Zsolt nem irtózik a vizes világbajnokságtól

Közzétéve

Az elmúlt hónapok terrorcselekményei miatt érzékelhető félelem ellenére minden érdeklődőt részvételre bíztat a Nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke.

A héten rajtoló budapesti vizes világbajnokság apropóján interjút adott Molnár Zsolt a Sztárklikknek. Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke Kunhalmi Ágnes előtt az MSZP budapesti elnöki tisztjét is éveken át betöltötte.

Molnárt az elmúlt hónapok terrortámadásaival kapcsolatos hírei után nem meglepő módon leginkább a rendezvény biztonsági kockázatairól kérdezték. A legfontosabb kérdésre, hogy mennyire tudják a szervezők garantálni a rendezvény biztonságát, illetve hogy mennyire válhatunk a terroristák célpontjává, Molnár azt válaszolta, hogy

Mindenkit arra biztatok, aki szereti a sportot, menjen el, vegyen részt ezen a rendezvényen. Ne féljen, hiszen a félelemkeltés a terroristák fegyvere. Ha valaki a félelem miatt nem venne részt egy ilyen rendezvényen, az a terror győzelmét segítené.

Szerinte még akkor is el kell menni, ha a vébé kapcsán rengeteg kérdés merül fel a visszaélésekkel kapcsolatban, például elképesztő túlköltésről hallani. Erre szerinte időben vissza kell majd térni,

de ez most mégis csak egy sportünnep, a nemzetközi sportvilág egyik legjelentősebb eseménye

tette hozzá, jelezve, hogy a várható tömeg miatt mindenkit arra kér, hogy legyen türelmes és figyelje a hatóságok és a biztonsági szolgálat útmutatását. Hozzátette:

jelenleg semmi olyan információ nincs, ami arra utalna, hogy Magyarországon közvetlen terrorveszély lenne.

Az “Ön ott lesz-e a vizes vébén?”-kérdésre azt mondta, a vízilabdázók szereplését mindenképpen a helyszínen nézné meg. A viszonylag terjedelmes interjúban a vébé mellett a Botka Lászlóval szembeni nem személyes ellentétéről, az MSZP számára kívánatos szövetségi politikáról, illetve a 2018-as kormányváltás receptjéről is beszélt.

Mindnyájunk felelőssége, hogy olyan szövetségi politikát alakítsunk ki, amely lehetővé teszi a változást. Nem később, nem máskor, hanem 2018-ban. Most kell véget vetni a NER ámokfutásának

hangoztatta Molnár, aki szerint

Nem elég a céljainkat csupán hangoztatnunk, hanem szakmai javaslatokkal, a kormányzóképesség bizonyításával kell olyan baloldali egységet teremtenünk, ami a Fidesz leváltásának szándékát komolyan vehetővé teszi.

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.