Szigeti szivattyú: vízre szállt a híres csepeli kalózhajó

Közzétéve

Balsors tépi a Hollandi úti kalózhajós játszóteret: most épp a tegnapi vihar hagyott igencsak stílusos nyomot rajta. Az önkormányzat természetesen már rajta van az ügyön, megy a szivattyúzás a Kis-Duna parton.

A hétfői-keddi vihar kerületünk legújabbkori büszkeségét, a Kis-Duna parti kalózhajós grundot sem kímélte. Ne szépítsük: valóságos özönvíz lepte el a játszóteret. Hogy mekkora csapás ez Csepelnek, azt jól mutatja, hogy az esetről maga a polgármester számolt be.

Borbély Lénárd a Facebook-oldalára két fotót is kitett, amiken jól látszik, hogy az egyébként homoktengerben úszó hajót jelenleg masszívan víz veszi körül.

Borbély kis szöveget is írt a képek fölé. Ebből kiderül, hogy a polgármesternek függetlenül attól, hogy a játszótér jelenleg használhatatlan, amúgy tetszik a látványa.

“Így még élethűbb a hajó, és kiindulva a saját kislányaimból, a gyerekek biztos nagyon élveznék a helyzetet”

írja.

Ennek ellenére Borbély ígéri, hogy hamarosan visszaáll a megszokott rend, az önkormányzat munkatársai ugyanis elkezdik a szivattyúzást. Persze a polgármesteri poszt alatt azonnal megindult a szakértés. Egy kommentelő például nem érti, miért kell egyáltalán szivattyúzni.

Senkinek nem volt annyi esze, hogy a hajó alatt lévő gödröt összekösse az 5 méterre lévő parttal két három helyen 110-es PVC csővel… Nem állna meg többet a víz, és nem kéne szivattyúzgatni

vetette fel. Egy másik hozzászóló szerint az a baj, hogy ha ki is szivattyúzzák a vizet, akkor meg sártenger lesz a játszótér helyén. Egy harmadik pedig egyenesen odáig merészkedett, hogy azt írja, hogy maga

“Borbély Lénárd is elhajózhatna.”

Mint a 21ora.hu beszámolt róla, a megépítése óta évente legalább egyszer, szinte menetrendszerűen átadott játszóteret legutóbb májusban adta át ünnepélyesen a csepeli városvezetés.

(fotók: Facebook/Borbély Lénárd)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.