Figyelem! Egészségügyi álhíreink következnek

Közzétéve

Hiszen mint tudjuk, a nemzetellenes ellenzék a kormányellenes sajtóval (meg persze Soros Györggyel) összeszűrve a levet álhíreket gyártva támadják a kiváló magyar egészségügyet.

Ugyanis

a politika, a média eszköze a hamis hírek gyártása

jelentette ki Balog Zoltán, a magyar népegészségügyi helyzetért felelős államminiszter pár napja a Semmelweis napi ünnepségek alkalmából. Mint afféle helyi média, az überkorrekt Csepeli Hírmondó árnyékában a 21ora.hu természetesen nem tagadhatja el, hogy időnként közöl híreket a magyar, és különösen a dél-pesti egészségügy helyzetéről is.

Hogy ezek mennyire tekinthetők álhíreknek, annak eldöntését a 21ora.hu olvasóira bízzuk, mindenesetre a hvg.hu ma egy egész csokorra való álhírt összeszedett a közelmúltban felröppent álhírekből, beleértve a még magyar szinten is figyelemre méltóan módon rohadó, ezért méltán híres csepeli tüdőgondozó esetét is.

A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és rendelőintézettel kapcslatos hírek tükrében ugyanakkor különösen jó hírnek tűnik, hogy

szakápolói mesterszak indul az egészségügyi szakellátás minőségének javítása és az egészségügyben tapasztalható munkaerőhiány enyhítése érdekében három vidéki egyetemen.

Ezt a jó hírt Betlehem József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa jelentette be. Onnan tudjuk, hogy nem álhírről van szó, hogy a legendásan igazmondó Csepeli Hírmondó szakmai színvonalával vetekedő közmédiában hangzott el.

Apró üröm az örömben, hogy a másfél éves képzés után a frissen végzett szakápolók rögtön szakorvosi feladatokat is elláthatnak majd, elsősorban krónikus betegségek kezelésekor.

Ennek azonban nyilvánvalóan semmi köze azokhoz az egészségügyről megjelent álhírekhez, amelyek szerint mára olyan szintű orvos- és ápolóhiány alakult ki, hogy nem egy intézményben egész osztályokat voltak kénytelenek kivonni a forgalomból.

Ilyen álfeltevésre alapozott álhíresztelésre a 21ora.hu semmi esetre sem vállalkozik.

(borítókép: 168ora.hu)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.