Az önkormányzatnak hirtelen rendkívül fontos lett a csepeli tüdőszűrő

Közzétéve

Bár a városvezetés korábban úgy nyilatkozott, az önkormányzatnak köze nincs a rettenetes állapotú csepeli tüdőszűrőhöz, most rendkívüli testületi ülésen döntenek a felújításáról.

Mintegy másfél hónapja járták be a teljes magyar sajtót a csepeli tüdőgondozó embertelen állapotáról szóló hírek. Mivel meglehetősen átlátszó módon a TV2 és az Origo “robbantották” a bombát, már akkor megírtuk: ha a Fidesz-propaganda élvonalába tartozó médiumok közölnek erről hírt, az csak egyet jelenthet: hamarosan felújítják a tüdőszűrőt.

Akkor úgy saccoltuk, a jövő évi országgyűlési választási kampányig még várniuk kell a csepelieknek, hogy emberi körülmények várják őket a helyen, utóbb viszont olyan szinten bepörgött a rohadó tüdőszűrőállomás híre, hogy a fideszes városvezetés nem várt tovább, és holnapra, július 14-e péntekre rendkívüli testületi ülést hívott össze, aminek az egyik napirendi pontja az egykori szülőotthon épületének átvétele és a Tüdőgondozó Intézet felújítása lesz.

Sorozatban a harmadik rendkívüli testületi ülsét tartja holnap a csepeli képviselő-testület. A legutóbbit egy kétmilliárdos költségvetési elszámolás miatt kellett összehívni.

A Borbély Lénárd által jegyzett javaslat lényege, hogy legkésőbb szeptember 30-ig a tüdőszűrés és gondozás is átköltözik az SZTK-ba, a szűrés innentől végleg az SZTK-ban marad, a gondozás azonban idővel visszakerül a felújított egykori szülőotthon épületébe.

Az előterjesztés nyilván ellenszavazat nélkül fog átmenni a képviselőtestületen, és ez apró örömmel töltheti el a csepelieket, akik hosszú évek óta csak ígéreteket hallanak a kerületi egészségügyi ellátás rendbe tételéről.

Úgy tűnik, eddig kellett várniuk a csepelieknek az elodázhatatlan felújításra. (forrás: tenyek.hu)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.