Nagy megtiszteltetésben részesült a csepeli futball

Közzétéve

Miközben a csepeli önkormányzat egy mártírhalált halt lengyel papnak készül szobrot emelni, a hétvégén szép csendben a Csepel FC család is kimaxolta a lengyel-magyar barátságot.

Szombaton abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy egy lengyel sportember, aki karitatív céllal körbebringázza Magyarországot, és felkeresi a focicsapatok szurkolóit, meglátogatott minket

olvasható a Csepel FC szimpatizánsai Facebook-oldalán. Robert Ćwiklińskit a szigetországi szurkolók részéről Bosnyák Norbert és Fenyvessy Richárd fogadták, majd a csepeli stadion körbejárása után rögtön a kórházba mentek.

Nem azért, mert a fejükre hullott a sokat megélt Béke téri aréna valamelyik darabja (ott még azért nem tart a hosszú évek óta felújításra váró létesítmény), hanem hogy meglátogassák az éppen kórházban lábadozó Tóth II. Józsefet, ahol a legendás Bozsi bácsi által dedikált válogatott mezt, valamint a Csepel felnőtt csapata által aláírt centenáriumi mezt adtak Robertnek ajándékba.

A csupaszív lengyel kerekes célja ugyanis, hogy európai bringás körútja során értékes futballereklyéket gyűjtsön be, hogy aztán ezek elárverezésével bajba jutott embereken segítsen.

(képek: Csepelfc.hu)

Robert most éppen egy Amelka nevű lengyel kislány szemműtétjére gyűjt. Budapesten a Fradi és az Újpest után egyenesen Csepelt vette célba, majd Kispest felé kerekezett tovább. Körútját nyomon lehet követni a facebookon a Kibicowska Wyprawa csoportban, de itt is akár.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.