Eltűnt milliárdok: a Facebookon esett neki a csepeli Fidesz az ellenzékének

Közzétéve

Kommentháború bontakozott ki a 21ora.hu minapi posztja alatt, amiben megírtuk, hogy a csepeli szocialisták benyújtották a rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívására vonatkozó javaslatukat. Ezen az MSZP független vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezné a kerületi költségvetésből “eltűnt” kétmilliárd forint ügyében.

A pártállástól függetlenül az összes csepeli ellenzéki képviselő által támogatott MSZP-s kezdeményezés lényege, hogy a rendkívüli ülésen alakuljon meg egy ellenzéki vezetésű és többségű bizottság a történtek kivizsgálására. A szocialisták a bizottság munkájának függetlenségét, és adott esetben független szakértők bevonását is biztosítanák.

Posztunkat a 21ora.hu Facebook-oldalán is megosztottuk, ahol komoly Fidesz-ellenzék vita bontakozott ki, méghozzá Ábel Attila alpolgármester és az MSZP-frakcióban ülő Takács Mónika részvételével. Az egész azzal kezdődött, hogy egy kommentelő szerint

Érdekes, hogy évekig nem derül ki a hiány egy önkormányzatnál. Egy társasháznál,(ahol kevesebb pénzből gazdálkodnak ) van éves beszámoló, mire mennyi pénz lett elköltve… Tehát naprakész költségvetés van vezetve és minden költést meg kell szavazni. Tehát gondolom egy kerületnél még alaposabban kéne bánni a pénzzel… Valószínű, hogy valaki(k) nem végezték úgy a munkájukat ahogy kellett volna. Felelősnek lenni kell és nem egy személyben! SÜRGŐSEN KI KELL VIZSGÁLNI ÉS AKI(K) HIBÁZTAK MONDJANAK LE…

Erre Ábel Attila a szokásos, de már a 21ora.hu által is cáfolt fideszes állításokkal reagált.

Hiánya az MSZP idején volt az önkormányzatnak. 3,8 milliárd forint folyószámlahitel is akkor volt. Jelenleg kétmilliárdos tartalék van, ami pedig történt, egy két hónapig fennállt hiba volt. Javaslom, hogy legközelebb olvasson utána mielőtt megszólal. Minden információ elérhető.

írta többek között az alpolgármester.

Ezt már Takács Mónika sem hagyta szó nélkül:

Olvasnám én a vizsgálat eredményét, de ugyebár még nincs meg. Viszont Önök már tudják a hiba okát. Nem kellene folyamatosan takaróznia, meleg van. Vigyázzon a hőháztartására, nehogy gutaütést kapjon!
Ezzel Takács alighanem arra célzott, hogy a meglehetősen Fidesz-közeli Csepel.info blogon a botrány kirobbanása után hamar megjelent a cikk, amiben villámgyorsan meg is találták a felelőst, mégpedig az MSZP-s Dobák István személyében, aki a cikk szerint akár bele is bukhat a számviteli hibába.
Az eredeti komment szerzője amúgya következő szűrte le Ábel Attila szavaiból:
Ábel Attila a javaslatát elfogadtam (ha nekem írt) megint elolvastam a cikket és arra jutottam, hogy ez olyan kerület, ahol lényegében 7 év alatt nem tudja a vezetés, hogy mennyi pénz van a kasszában… Ez nagyon szomorú…

 

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.