Ön tudja, mire költi a kormány az ön pénzét, már amikor nem a gazdag haverjaira?

Közzétéve

Természetesen saját magára. Az MSZP, amennyire a törvények engedik, lényegében a pincétől a padlásig átvilágította a kormányzati apparátust.

Két szocialista országgyűlési képviselő, Mesterházy Attila és Legény Zsolt az elmúlt hetekben kemény kérdéssorozattal lepte meg a minisztériumokat: gyakorlatilag minden komolyabb költésükre kíváncsiak voltak, az autóhasználattól kezdve a külföldi kiutazásokon át egészen a közpénzből fizetett tanácsadókig.

A Népszava pedig szépen összeszedte, összesítette és közzétette az egyes minisztériumi válaszok alapján, hogy mire mennyit költ a 2010 óta szavakban legalábbis sosem látott állami olcsóságot hirdető Orbán-kormány.

Itt van például, mennyit költöttek gépkocsikra. Nem keveset. Több mint 200 autóból álló flotta szolgálja közpénzből a legmagasabb szintű állami vezetőket – írja lap. A kormányzati autóflotta méretére jellemző, hogy

csak a kocsik tankolása elvitt öt és fél hónap alatt majdnem 100 millió forintot.

A baloldali napilap másik összefoglaló cikkéből az is kiderül, hogy csak az Orbán-kormány politikai kinevezettjei, tehát 163 tanácsadója és stratégája több százmilliós költséget jelent havonta az adófizetőknek, évente pedig milliárdosat.

A 21ora.hu rendszeres olvasói pedig arról is értesülhettek az utóbbi hónapokban, hogy nem csak a fideszes kormányzat, de a csepeli fideszes önkormányzat sem szégyenlős, ha autóhasználatról, vagy éppen közpénzből fizetett tanácsadókról, illetve a politikai ellenfeleikre ráállított ügyvédekről van szó.

A tavasszal Szenteczky János, a kerületi MSZP-frakció vezetője ugyanis Mesterházyékhoz hasonlóan egy sor adatot kért ki a csepeli városvezetés közpénzköltéseiről. Borbély Lénárdék így aztán kénytelen voltak tételesen beszámolni a 2010-es fideszes hatalomátvétel óta eltelt közel hét év összes kocsivásárlásáról, és arról is, hogy mennyit költöttek a járművekre. Erre is csak azt tudjuk mondani: nem keveset.

Azt ugyanakkor a mai napig vonakodik kiadni a csepeli önkormányzat, hogy mennyibe kerültek a csepelieknek mindazok az ügyvédi megbízási szerződések, amelyeket a Németh Szilárd-vezette önkormányzat kötött a korábbi, szocialista városvezetés, és elsősorban Szenteczky János volt Csevak-igazgató elszámoltatása érdekében.

Azt tehát a mai napig nem tudjuk, hogy hány milliót adtak ki ügyvédekre, hogy azok a Fidesz fő csepeli politikai ellenfeleit bíróság elé állítsák. Egyelőre csak azt látjuk, hogy egymás után dőlnek meg a Szenteczky ellen 2010 után nagyipari mennyiségben legyártott, szinte futószalagon felhozott vádak.

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.