Nem kevés benzin folyik a fideszes szolgálati verdákba

Közzétéve

Nem igazán spórol a tankolással a Fidesz, pedig ellenzékben még minden csepp szolgálati üzemanyagot luxuskiadásnak tartott. Kormányzati, és önkormányzati szinten egyaránt.

Százmilliós nagyságrendben töltöttek a tankjukba idén a miniszterek, államtitkárok, helyettes-államtitkárok, miniszteri biztosok és tárca nélküli miniszterek.

Konkrétan 204 állami autóba több mint mint 95 millió forintért tankoltak csak az idén január elseje és június közepe között, szervizre pedig majd 60 millió ment el

írja a Népszava a Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére adott kormányzati válasz alapján. A szocialista országgyűlési képviselő alapvetően arra volt kíváncsi, hogy “összesen mennyi luxusautót tart fenn a kormány?”, a Nemzetgazdasági Minisztérium válaszából azonban például az is kiderül, hogy Orbán Viktor gyermekéhezés elleni főtanácsadója

Hegedűs Zsuzsa nagyjából tízmillió forintnyi benzint autókázott el az elmúlt években.

Érdemes észrevenni, hogy a Fidesz állami, és helyi szinten igen hasonló utat jár be a szolgálati kocsik terén 2010 óta. Ahogy a 21ora.hu korábban megírta, nem csak kormányzati, de önkormányzati szinten sem igen spórol az üzemanyaggal a Fidesz, mióta hatalomba huppant. Holott ellenzékben még rettenetesen fel tudott háborodni az akkori városvezetés tankolási szokásain, sőt:  többek közt épp a benzinszámlája miatt akarta börtönbe csukatni a szocialista Szenteczky Jánost.

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.