Olcsó albérletet keresel? Ne keress tovább

Közzétéve

Legalábbis, ha a fővárosban keresel. A 21. kerületinél alacsonyabb árakon bérlakást már csak vidéken találsz.

Közhely, hogy az elmúlt évben komolyan megugrottak az albérletárak a fővárosban. Az is evidens, hogy a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése még jobban felveri majd az árakat, mert hirtelen 15-20 százalékkal megugrott az albérletek iránti kereslet.

Viszont az is tény a szakértő szerint, hogy a kínálat is bővült az utóbbi időben, amit persze szintén a magasba szökő bérleti díjak generálhattak. A keresleti és kínálati viszonyok által kialakult

budapesti átlagár 2017 nyarán 150 ezer forint, de ettől fel- és lefelé is bőven eltérhet egy-egy lakás havi díja.

Amíg a belvárosban 220, addig Csepelen mindössze 90 ezer forint az átlag, vagyis egy központi kecóért közel két és félszer annyit el lehet kérni, mint egy 21. kerületi lakásért. Az okokat pontosan nem tudni, de valószínű, hogy Csepel legendásan rossz hírének több köze van hozzá, mint a tényleges ingatlanpiaci adottságainak.

Mert sem a közlekedés, sem az infrastruktúra szempontjából nincs kirívóan elmaradva más külvárosi kerületektől. Persze az is tény, hogy volna mit fejleszteni a 21. kerületi lakásállomány értékének felhúzása érdekében, hogy ne menjünk messzebbre, a panelkorszerűsítés terén például bőven van lemaradás, de a folyamatos tervezésük ellenére a gerincút befejezése és a Gubacsi híd felújítása is várat magára.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.