Hogy mik vannak! Még az Orbán-rajongók sem rajonganak a kórházaink állapotáért

Közzétéve

Meglepő fordulatként még a Fidesz-szavazók szerint is az egészségügy a legégetőbb társadalmi probléma a mai Magyarországon.

Kutatást készített a Republikon Intézet a 24.hu megbízásából arról, hogy mit tartanak a magyarok az ország legnagyobb gondjainak.

Amikor arról kérdezték az embereket, hogy melyek a legnagyobb problémák az országban,

a legtöbben (46 százaléknyian) az egészségügyet és a szociális biztonságot említették, a bevándorlást és a munkanélküliséget már sokkal kevesebben érzékelték hatalmas bajnak.

Érdekes volt az is, amikor a társadalmat sújtó problémák után a személyes problémákat kellett nevén nevezni. Itt a legtöbben (32 százalék) a a megélhetés költségeit említik, a menekültkérdés konkrétan sehol sincs. Ebből óvatosan bár, de a 21ora.hu azért le meri vonni azt a következtetést, hogy

az emberek fejét azért nem teljesen állította át a sötét oldalra az évek óta csúcsra járatott kormányzati propagandagépezet,

hiszen az egyaránt kimaxolt rezsicsökkentési, illetve menekült/Brüsszel/Soros stb. ellenes kampányok ellenére a mindennapos problémákról elég nagy egyetértés van, pártszimpátiától szinte teljesen függetlenül. Él a remény, hogy lehet ez az ország normálisabb is annál, mint amilyennek újabban kívül-belül mutatja magát.

(Az  igen jól sikerült borító-montázs a 24.hu cikkéből valósi, a Soros-plakátos saját.)

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.