Végre dobogóra került a 21. kerületi közlekedés!

Közzétéve

Ja, hogy a legforróbb budapesti járművek listáján lett előkelő harmadik a csepeli hév…?

Megmérte egy szakblog az Indexszel együttműködve egy sor fővárosi közlekedési eszközön a hőmérsékletet, hogy kiderüljön, melyiken van az idei eddigi legnagyobb melegben a legnagyobb meleg.

Először is a tapasztalataik szerint sokszor hiába van a járműveken klíma, egy-egy légkondis buszon pont ugyanolyan meleg van, mint légkondi nélküli társain. Sőt, szerintük mivel az utóbbiakon nyitva az összes ablak, a hőmérséklet gyakran elviselhetőbb. (Ez mondjuk pl. a kitűnően légkondícionált 159-es buszokra biztos nem igaz.)

Na de.

A nagy forrósági felmérés során a csepeli héven 36,7 fokot mértek délután hatkor, amivel a legtöbb 21. kerületi lakost szállító tömegközlekedési eszköz felkerült a legaszalóbb járatok képzeletbeli listájának harmadik fokára.

A cikk szerint ráadásul a Boráros tér és Csepel végállomás közt hivatalosan 13 percen át közlekedő vonalon egyre több a lassításra intő jel, így napról-napra nő menetidő, ami nyilván azt is jelenti, hogy egyre hosszabb ideig aszalódhatunk a közel negyven fokos, több mint fél évszázada épült szerelvényeken.

További szép, csepelihév-mentes hétvégét!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.