Már Mészáros Lőrinc sportnapilapja is a csepeli focit siratja

Közzétéve

A mai napig ország-, sőt Európa-szerte tisztelt “szigetvárosi” futballklub feltámadhatna Béke téri poraiból, ám ahhoz az önkormányzat támogatása is kellene.

Terjedelmes, egész oldalas cikkben számolt be a Nemzeti Sport a hétvégén a csepeli labdarúgósport fényes múltjáról és árnyékos jelenéről. A négyszeres magyar bajnokcsapat méltatlanul sanyarú sorsáról már a 21ora.hu is többször beszámolt, legutóbb itt foglalkoztunk a témával.

Maga az anyag egyébként egy cikksorozat első része, amiben egykor a magyar futball élvonalában csillogó, ma viszont az életbenmaradásért küzdő, vagy éppen teljesen eltűnt NB1-es klubokról ír a szintén szebb napokat látott sportnapilap.

A szigetországi futballberkekben jártas szurkoló számára amúgy sok újdonságot nem tartalmazó cikkben a Csepel FC egyik tulajdonosaként idézik Takács Krisztiánt, aki többek közt elmondja, hogy

“számomra a Csepel szenvedély, családi tradíció. Apám, Takács László a csapat csatára, keresztapám, Vellai István pedig a jobbhátvéd volt, de említhetném nagymamámat, Eszti nénit is, aki itt volt szertáros.”

Az írásból kiderül az is, hogy a Csepel FC az előző szezonban az NBIII Nyugati csoportjában vitézkedett, és ott a biztos bentmaradást jelentő 9. helyen végzett, a soron következő évadban pedig ugyanitt a dobogót célozza meg a kék-piros legénység. De lehet-e újra NB1-es a Csepel? – kerül elő hosszú évek óta sokadszor az egyébként teljesen logikus kérdés.

Egyelőre nem úgy állunk, de az álmainkról nem tettünk le – így Takács Krisztián, hozzátéve, hogy

“sajnos az önkormányzat nem érzi magáénak a csapatot, évek óta egy fillér támogatást nem kapunk.”

Pedig van nagyjából 200 gyerekünk, odafigyelünk az utánpótlás-nevelésre, a stadionunk 14 ezer férőhelyes, abból 3 ezer ülőhely, némi ráfordítás után engedélyt kapnánk NB2-es mérkőzések rendezésére, emellett van két füves és egy műfüves edzőpályánk is, ezeket ma abszolút önerőből tartja fenn a klub, szóval a Csepelnek nem csak a dicső múltja van, de akár jövője is lehet – olvasható a cikkben.

Ha máson nem, legalább ezen elgondolkozhatna a sportszeretét és a hagyománytiszteletét látványos intézkedésekben rettentő aktívan kimutató csepeli önkormányzat fideszes vezetése. Meg azon, hogy az a Nemzeti Sport ír a csepeli klub hányatott sorsáról, ami újabban Orbán Viktor kedvenc oligarchájának médiaportfóliójához tartozik, és amit egyebek mellett Orbán Viktor Puskás-ügyi nagykövete főszerkeszt.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.