A szír luxuscsokik már a csepeli spájzban vannak

Közzétéve

Hazánkban éled újjá egy legendás szír csokoládégyár. Igaz, Csepelnek a nagy feltámadásból kóstoló jut csupán, az igazán édes élet Hatvan városára vár.

Azért jöttünk, hogy Magyarország felkerüljön a luxuscsokoládé-ipar térképére – mondja a praliné világában nagymenőnek számító Ghraoui Csokoládé Manufaktúra Zrt. kommunikációs igazgatója. Erre különben minden esély meg van, mert a Ghraoui-cég egy hónapja elindította a luxuscukrász-képzést, sőt a sikeres próbaüzem után már meg is kezdte a gyártást,

méghozzá Csepelen.

Sajnos csupán átmenetileg, ugyanis a szírek tervei szerint csak ideiglenesen látnák el a 21. kerületből a leendő budapesti, illetve európai üzleteiket, a termelés egy-másfél év múlva nagyrészt a hatvanba tervezett gyárba kerülne át.

Ami, ha jól olvastuk a beruházásról megjelent híreket, praktikusan azt jelenti, hogy a 2 ezer négyzetméteres csepeli üzem afféle képző, illetve elosztóközpontja lesz a Ghraouinak, a nagyipari csinálás ugyanakkor Heves megyében zajlik majd.

Nyilván a 12 ezer négyzetméteres, már kezdetben is 540 főt foglalkoztató hatvani gyárnak nem csak a mérete, hanem az iparűzési adója is a sokszorosa lesz a csepelinek, de keserűségre így sincs ok a 21. kerületben, hiszen a szír vállalat kommunikációs igazgatója szerint szeptemberre akár 100 főre is duzzadhat a csepeli telephely jelenleg 65 fős dolgozói létszáma.

A Borbély Lénárd-vezette csepeli önkormányzat a maga részéről március végén 6 darab parkolóhely kizárólagos biztosításával segítette elő a Ghrauik magyarországi letelepedését. A fideszes polgármester 2014 őszén egyebek mellett 5000 új munkahely létesítésének ígéretével nyerte el a csepeliek bizalmát.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.