Jön jön jön! Szigeti rangadóval rajtol a Csepel a Nyugati csoportban

Közzétéve

Az NBIII-ba frissen feljutott Szabadkikötő THSE csapatával mérkőzik meg ma este fél hattól a Béke téren a Csepel FC felnőtt labdarúgócsapata, amely a nehéz körülmények ellenére nem csak a biztos bentmaradást célozza a Nyugati csoportban.

„Miért nincs névadó szponzora a csapatnak?”

hangzott el a kérdés csütörtök este a Csepel Stadion sokat látott VIP-tribünjében tartott szurkolói ankéton, amelyet az FC vezetősége a ma rajtoló 2017/18-as szezon elé időzített.

A felnőtt csapat vezetősége és régi-új játékosai közül néhányan a szokásoknak megfelelően a kék-piros klub szimpatizánsaival ismertették az NBIII Nyugati csoportjának soron következő küzdelmeivel kapcsolatos terveiket.

A találkozón Takács Krisztián klubtulajdonos kendőzetlen őszinteséggel számolt be a négyszeres bajnokcsapat jelenlegi anyagi helyzetéről. Kiderült, hogy a 105 éves Csepel idén is szinte csak az MLSZ támogatására számíthat, így nagyságrendileg 40 milliós büdzséből gazdálkodhat. Ami sportágba áramló mesés milliárdokat figyelembe véve igen aprócska költségvetésnek számít még a harmadik vonalban is, ahol csepeli perspektívából nézve csillagászati összegekből gazdálkodhat ma már szinte minden rivális.

A csapat ennek ellenére a jelek szerint a nyáron erősödni tudott, kisebb részben az átigazolásoknak, nem kis részben viszont a saját nevelésű, így csepeli kötődésű fiatal játékosok felnőtt csapatba való beépítésének, ami az igen szűkös anyagi keretből gazdálkodó FC játékospolitikájának egyik alapköve lett az elmúlt években.

Takács a csepelfc.hu beszámolója szerint egyébként sajnálkozását fejezte ki, hogy más, sokkal kevésbé eredményes hazai egyesületektől eltérően Csepelen az önkormányzat évek óta egyetlen fillérrel sem támogatja a futballklubot, ahol egyébként jelenleg  is közel 200-an sportolnak.

Pedig, mint elhangzott, és mint korábban blogunkban is többször leírtuk, a Csepel FC hazai szinten, szigorúan szakmailag nézve az egyik legjobb utánpótlásbázis, így kiváló ugródeszka a tehetséges és elszánt fiatal futballisták számára, mivel mentálisan is minden adott a fejlődéshez.

A megújult csepeli csapattal, valamint az előttünk álló szezonról részletesebb beszámolót itt olvashatnak. Jó olvasgatást és még jobb szurkolást!

Ja, igen. A névadó szponzort hiányoló szurkolói kérdésre Takács azt felelte:

tárt karokkal várjuk, aki bármilyen támogatással fantáziát lát a nagy múltú, de támogatásra szoruló Csepel FC-ben.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.