Elköltözik a csepeli kormányablak

Közzétéve

Ami azért is érdekes, mert nem egész három és fél éve alakították ki a Csepel Pláza emeletén az integrált kormányzati ügyfélszolgálatot.

Olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy a mindig jól értesült csepel.info ezúttal arról értesült, hogy új helyre költözik a csepeli kormányablak. A 21. kerületi fideszes városvezetéshez igen közel álló blog nem ám csak úgy a levegőbe beszélve ír arról, hogy bizonyos forrásokból úgy tudja, hogy

a csepeli kormányhivatal a Csepel Plázából át fog költözni a Szent Imre térre, az önkormányzat melletti épületbe.

Rákérdeztek ugyanis a költözésre a fővárosi kormányhivatalnál, ahonnan azt a választ kapták, hogy

a csepeliek 2018 nyarától korszerű és kiváló infrastruktúrával ellátott hivatali épületben intézhetik ügyeiket.

A Szent Imre tér 11. alatt álló, évek óta kihasználatlan épületbe egy felújítás után a hivatal több részlege is beköltözhet, így a Foglalkoztatási Osztály és a kormányablak is – írják. A tájékoztatás szerint ez “azért előnyös, mert így a hivatal minden egysége a Csepel egyik centrumát jelentő Szent Imre téren lesz elérhető.”

Olvasónk szerint ugyanakkor a költözés azért érdekes, mert nem egészen három és fél éve adták át a frissen kialakított kormányablakot a bevásárlóközpont emeleti részén, így nem csak értelmetlen, de pazarló is átköltöztetni a Szent Imre térre.

Való igaz: 2014 márciusában nyitott ki Csepelen a kormányablak, amiről akkor az önkormányzati honlap is úgy írt, hogy az addig három helyszínen működő okmányirodai szolgáltatások egy helyen, kulturáltan és korszerűen, a kerületi lakosok számára frekventált helyszínen a Csepel Plazában kerülnek kialakításra.

A plázában működő kormányablak ünnepélyes megnyitóját Németh Szilárdakkori csepeli polgármester és országgyűlési képviselő is megtisztelte 2014. márciusában. (kép: pestiimre.com)

További furcsaság, hogy a kormányablak épp akkor költözik ki a plázából, amikor az évek óta tartó hanyatlás után végre fellendülni látszik. Egy sor új bolt mellett a mozit is újranyitották és számos szolgáltató is fogadja itt az ügyfeleket.

Mindenesetre érdeklődéssel várjuk a fejleményeket, annál is inkább, mert a kormányablak új helyszíne ezek szerint a Szent Imre tér egyik évek óta lakatlanul málló épülete lenne, ami bármilyen új funkcióval ellátva  is csak jobb sorsra juthat a jelenlegi állapotánál.

 

Szent Imre tér 11.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.