Ismét reflektorfény vetül a Csepel-pályára

Közzétéve

Csak sajnos nem a villanyfényes meccsek miatt, hanem mert a jó öreg Béke téri stadion sem maradhatott le az időutazásra alkalmas magyar lelátók listájáról.

A Nagy Nemzeti Stadionépítési Láz közepette alapos gyűjtést csinált az Index az elfeledett, parlagon heverő, szebb napokat látott, jobb sorsra érdemes, méltatlanul elhanyagolt, vagy épp kicsinyes politikai játszmák miatt rohadó magyar lelátókról.

Mondanunk sem kell, hogy ez utóbbi okból kifolyólag a 21. kerület legendás hírű, egyben legendásan gyatra állapotú Béke téri aréna sem maradhatott le a listáról. A teljes összeállítás végére görgetve rövid kísérőszöveg is olvasható a Csepel-stadionról:

A negyvenes években sok ezer néző előtt rendeztek itt Ferencváros elleni meccset, azóta kicsit megváltozott a helyzet. Az egykori bajnok Csepel még a kilencvenes évek elején is NB I.-es volt stabilan, aztán elkezdődött a hanyatlás, a szétesés és a stadion lerohadása, bár az már talán jóval korábban. (…) Egyébként megvolt a maga hangulata a panelházak közé rejtett lerobbant stadionnak, a megfakult piros-kék, rozsdás kerítésekkel és az állóhelyekkel…”

Leszámítva, hogy a Csepel színe kék-piros, nem pedig piros-kék, sajnos stimmel a leírás.

(Borítókép: Index.hu)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.