Újabb kebabos nyílik Csepelen

Közzétéve

Ha egy üzlet beindul… A mondás ezúttal úgy igaz, hogy ha egy üzlet bezár, két másik beindul.

Mint a 21ora.hu is megírta, még el sem kezdték beszántani a csepeliek étvágyát majd’ negyedszázadon át csillapító Bady Hami gyorsbüfé Karácsony Sándor utcai pavilonját, már meg is nyitott mellette egy Döner Kebab névre hallgató gyrosos, ami már csak a Bady megszűnése, meg az elhelyezkedése miatt is szép forgalmat bonyolít. Eddig.

Hamarosan ugyanis konkurenciát kap, mutatjuk is, hol:

Nagyon úgy fest, hogy kebab kerül a palacsinta helyére a Sétáló utcában.

Na most a csepeliek (meg úgy általában a magyarok) gyorskaja iránti igényét, sőt csillapíthatatlan étvágyát elnézve minden megerőltetés nélkül el tudjuk képzelni, hogy egymástól kb. 100 méterre mindkét gyrosos vígan eléldegél majd.

Ugyanakkor a kormányzati bevándorlás- és idegenellenesség oldaláról nézve a dolgot kissé azért fura azt látni, hogy Csepelen újabban egy német tulajdonú bevásárlómulti lép a magyar üzletlánc helyére (lenti képünkön), egy közel-keleti háborúból hazánkig menekülő szír családi csokoládégyár telepedik le a kerületben, török gyrosos váltja a tudtunkkal magyar tulajdonú hamburgerest, vagy éppen a Nagyi palacsintázóját. (Ja, kicsit arrébb, a kék árkádok alatt az egykori Azúr festékbolt helyén pedig már évek óta vietnámiak árulják a mindent is.)

A földszinti nagybejáratnál korábban CBA árult, most Aldi üzemel.

Félreértés ne essék: amíg igény van rájuk, piaci alapon jutnak üzlethez és frankón fizetik a nyereségük utáni adót, nincs nekünk a külföldiekkel bajunk. Elvileg a kormánynak van. Elvileg.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.