Becsengetés: a szülők fele nem bírja kicsengetni

Közzétéve

Minden második magyar szülőnek komoly nehézséget okoz a gyerek beiskolázása. Erre mutat rá az ökomenikus segélyszervezet kutatása.

A tanévkedzéshez közeledve készített felmérésükben konkrétan arra jutottak, hogy

azokban a családokban, ahol iskoláskorú gyerekek vannak, 36%-ban kevesebbet tudnak ilyentájt élelmiszerre (!) költeni, mint egyébként, hogy el tudják indítani szeptember 1-én a gyereküket iskolába.

Ezzel kapcsolatban Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója az ATV Start című műsorában hétfő reggel azt mondta, hogy

hál’ Istennek mindössze öt százalék azon családok aránya, akik egyáltalán nem tudják megoldani a szükséges tanszerek, tornacucc stb. beszerzését, viszont a családok körülbelül felét ha nem is lehetetlen, de igen komoly kihívás elé állítja a tanévkezdés.

Ők leginkább az élelmiszereken, a befizetésre váró csekkeken, illetve mondjuk a törlesztőrészleken próbálják összesprórolni az iskoláravalót – hangzott el a szomorú tény, amin a segélyszervezet az idén is adománygyűjtéssel próbál változtatni.

Az Iskolakezdés együtt! címmel meghirdetett akció részletei itt érhetők el. Egy másik, civil kezedeményezésről pedig, ami szintén a tanszerekhez jutásban segít a hátrányos helyzetű gyerekeknek, itt vagy itt olvashatnak. Arra egyébként a Tanszergyűjtés rászoruló gyermekeknek elnevezésű kezdeményezés szervezői sem felejtenek el rámutatni, hogy az Oktatási Hivatal statisztikája szerint is Magyarországon 560 000 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek él.

Azt pedig korábbról tudjuk, hogy egy váratlan, 50-60 ezer forintos kiadás a magyarok felét földhöz vágná.

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.