Daru domb: Csepel új büszkesége vagy csak egy látványos lenyúlás?

Közzétéve

Élénk vita bontakozott ki a közel 200 milliós beruházásról a netes közösségi térben.

Mint a 21ora.hu is megírta, a Királymajor Kis-Duna parti részén fekvő Daru dombon ünnepelte az államalapítást a kerületi önkormányzat, többek közt olyan feledhetetlen pillanatokkal gazdagítva, mint Németh Szilárd ex-polgármester és ex-csepeli képviselő latin szavai.

A meghitt ünnepi pillanatok lecsengése után azonban ezúttal nem a dombra szervezett ünnepségről, hanem magáról a dombról lesz szó. Ugyanis az egyik csepeli ellenzéki képviselő blogjában kérdőjelezte meg a városvezetés által büszkén bemutatott beruházás minőségét.

Hudák János a “Mit kapnak a csepeliek a Daru dombnál 186 millióért?” című bejegyzésében többek között azt írja, hogy

a megálmodott és a látványterveken csodásan kinéző park helyett csak egy gazos, kopár pusztaságot kapnak a csepeli lakosok.

Állítása alátámsztására a képviselő a 186 millió foritnért elkészült parkról egy galériát is közöl. A bejegyzés alatt számos lakossági hozzászólás van, a vélemények úgy összegezhetők, hogy a Daru domb felújítása látszatberházás, amelyről a helyi lakosságot nem kérdezték meg, cserébe a beruházási összeg egy részét biztos hogy a haveri kivitelző céget tették zsebre.

A Hudák-féle írás a Csepeliek Facebook-csoport oldalára is kikerült, s hát mit szépítsük: itt sem a beruházás kivitelezését magasztaló kommentek vannak túlsúlyban. Az egyik kommentelő például ezt írta alá:

20-án jártam ott és valóban rossz állapotok vannak a dombon. Kevesebb a zöld terület több a sár. Kiterített papírdobozokon közlekedtünk mert nem akartunk elsüllyedni a sárban. Hová lett az a szép zöld gyep? Régen több járda volt amin sétálni lehetett, és sokkal több zöld terület.

Egy másik pedig ezt:

 A tavaly épített járdát az idén szétverték és most kaptunk egy rosszabb minőségűt. Vajon ezt miért kellett?

Persze megtalálhatók olyan, szinte minden ilyen típusú cikk alatt megjelenő vélemények is, mint hogy azért van gaz ott, ahol elvileg fűnek kellene lenni, mert

Orbán kilopta a fűmagot

továbbá a

186 millióért én kastélyt húzok oda.

Ezzel együtt, mindent egybe vetve sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a Daru domb esetében is csak a tipikus magyar, értsd: erősen túlárazásgyanús és rettenetesen igénytelenül kivitezetett, lényegében összecsapott beruházással van dolgunk.

(Borítókép: hudakjanos.blog.hu)

 

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.