88 lenne az Aranycsapat csepeli legendája

Közzétéve

88 esztendős lenne Czibor Zoltán, az Aranycsapat és persze a Csepel “Bolond” becenévre hallgató egykori balszélsője.

A csepelfc.hu cikke felidézi, hogy Czibor a Csepel sportolójaként nyert labdarúgásban olimpiát 1952-ben, illetve hogy a Komáromi MÁV csapatában kezdett futballozni, s mivel ekkor még amatőr státuszban volt, a támadások mellett bizony mozdonyt is vezetett.

Komáromból indult tehát útjára a később világhírűvé vált kiváló balszélső, akinek egészen az AS Roma és FC Barcelona csapatáig vezetett az útja. Idehaza a Ferencváros (1948-50), a Csepeli Vasas (1951-53) és a Bp. Honvéd (1953-56) együtteseiben lépett még pályára, és csak a Csepelből 13-szor ölthette magára a magyar válogatott dresszét.

Persze, az évforduló alkalmából se feledkezzünk meg a még élő csepeli legendánkról, Tóth II. Józsefről, hiszen a pályafutása során klubszinten kizárólag a Csepel SC-ben focizó Bozsi bácsi az évszázad mérkőzésének is hívott londoni 6-3-nak ugyan épp nem volt részese, de a Népstadionban megrendezett visszavágón, a 7–1-es mérkőzésen például pályára lépett, még gólt is szerzett. Tagja volt az 1954-es világbajnokságon ezüstérmes csapatnak is.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.