Mikor a csepeli Fidesz annyira még nem rajongott a Rizmajer sörért…

Közzétéve

…hogy a Szent Imre téri szurkolói arénában a frissen főzött helyi söröket veresse csapra a szomjas szurkolóknak.

Amikor Borbély Lénárd a tavalyi futball EB-re időzítve megnyitotta a Csepeli Szurkolói Aréna névre keresztelt meccsnéző helyet, még a témában jártas kocsmablog is lelkesen adott hírt róla, hogy a hely, illetve a rendezvény hivatalos söre:

az igazi Csíki Sör.

Nem mintha baj lenne ezzel, sőt: a kocsmablog lelkesedése annyiban abszolút jogos, hogy Csíkit korábban Budapesten csapon csak elvétve lehetett kapni, de még ma is csak elszórtan fordul elő. (Ennek egyébként praktikus logisztikai oka van: a Budapest-Csíkszereda távolság több mint 700 km, nem egyszerű, és nem is túl olcsó a közel 10 órás utat megtenni a nedűvel.)

Nem véletlen, hogy akkor többen is felvetették, hogy vajon miért nem a helyi kisipart támogatja a csepeli vezetés, ha van egy országszerte ismert, úgynevezett kézműves sörfőzdéje a kerületnek, és ha már két büfét is elhelyeztek az arénában?

A városvezetést akkoriban nem nagyon érdekelte ez a kérdés. Valószínűleg úgy gondolták, és valószínűleg jól gondolták, hogy a magyar válogatott meccseire legalábbis megtelő 500 fős aréna zaja elnyomja majd a küzdőterre terített műfű szálain is csomót kereső károgók hangját. Így viszont a mai napig tartja magát szóbeszéd szinten az a magyarázat, hogy

A: a polgármester ismert székelyföldi kötődése

B: a nem sokkal később kirobbant Heineken elleni honvédő háború előérzete

miatt keveredett le, pontosabban maradt le a csepeli sör az önkormányzati szurkolói zóna büféjének itallapjáról.

Nem meglepő egyébként, de Borbély Lénárd ezek után a minap Németh Szilárd Facebook-bejegyzését megosztva a saját falán gratulált Rizmajer József sörfőző-tulajdonosnak, aki a napokban

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől a minőségi sörök gyártása és fejlesztése terén, valamint népszerűsítése érdekében végzett több évtizedes munkájáért. 

Amivel, mármint a polgármesteri gratulációval megintcsak nincs az égvilágon semmi baj, sőt: azért egyenesen Borbély Lénárdnak jár a gratuláció, hogy idény nyáron már a “természetes alapanyagokból készített, kiváló minőségű” csepeli sörök is helyet kaphattak a Szurkolói Aréna büféjében. 

(Borítókép: kocsmablog.hu)

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.