Újabb siker! Egy használt műszerrel ismét működik a mammográfia Csepelen

Közzétéve

Tudják, ez az a szűrővizsgálat, ami nélkülözhetetlen az emlő daganatos betegségeinek korai stádiumban történő felismeréséhez.

„Ilyen jó még a csepeli szakorvosi ellátás soha nem volt” – mondta az SZTK főigazgatója júliusban. Pedig akkor még azt nem is lehetett tudni, hogy a városvezetés egy Dél-pesti Kórháztól kapott használt készülékkel augusztus végén újraindítja az emlő apró elváltozásainak ábrázolására alkalmas speciális röntgenfelvételek készítését, ami egy ideje szünetelt Csepelen.

Egy használt mammográfiás készülék munkába állításával oldja meg a csepeli önkormányzat a 21. kerületben egy ideje már szünetelő szűrést.

A csepeli szűrővizsgálatokkal kapcsolatos további hír, hogy a képviselőtestület a hétfői rendkívüli ülésén megszavazta a Vermes Miklós utcai egykori szülőotthon államtól való átvételének lehetőségét a csepeli önkormányzat számára.

Mint a 21ora.hu is megírta, az önkormányzat a nemrég elhatározta, hogy nem vár a tüdőszűrő halaszthatatlan felújításával, hanem a komolyabb ellenzéki savazás elkerülése érdekében még a választási kampány előtt kezébe veszi az ügyet. Ennek első lépése az épület vagyonkezelői jogának megszerzése lesz.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.