Önt is idegesítik a Boráros téri szöszölő fák? 7 év és meg is szabadulhat tőlük!

Közzétéve

2025-ig vágnák ki az összes nyárfát a fővárosban, a szocik szerint legalább hét éve megy a szöszölés az ügyben.

2025-ig vágnák ki az összes szöszölő fát a fővárosban, a csepeli szocialisták erre közölték, ezt már a 2010-es programjukba is beleírták, ahogy az ingyenes wifihálózat kiépítését is beígérték a kerületben.

A Fővárosi Közgyűlés a jobbikos Tokody Marcell javaslatára döntött szinte egyhangúan úgy, hogy a fővárosi önkormányzat által felügyelt közterületeken 2025-ig vágják ki az összes kanadai (vattázó) nyárfát. A kivágott fák helyére újakat telepítnek a tervek szerint.

A hírt olvasva Szenteczky János, az MSZP csepeli frakcióvezetője arra hívta fel a 21ora.hu figyelmét, hogy ez a vállalás már a 2010-es polgármesteri programjában szerepelt.

Szenteczky János akkor alulmaradt Németh Szilárddal szemben, a későbbi rezsibiztos tehát jött, a nyárfák pedig maradtak. Pedig szerinte mostanra legalább a 21. kerületet mentesíteni lehetett volna a valóban kellemetlen kanadai nyárfáktól.

Csepelen is van még bőven szép nagy szocreál nyárfa, képünk jobb szélét is épp egy ilyen borítja be.

Hozzá kell tenni, hogy a Szabadkikötői út (2012 óta Weiss Manfréd út) mentén már 2008 nyarán kivágták az összes nyárfát, ám a helyükre ültetett kőrisfák egy része azóta kiszáradt, amik pedig életben vannak, meg sem közelítik azt a méretet, amit akkoriban a Főkert munkatársai néhány éven belül ígértek.

(Kiemelt kép: wikimapia.hu)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.