Valaki nagyot kaszált a csepeli zsinagóga hűlt helyén

Közzétéve

Azon a telken, ahol már három éve állnia kellene a zsidó imahelynek.

Mint a 21ora.hu megírta, az alapkövét már több mint négy és fél éve lerakták a csepeli II. Rákóczi Ferenc úton annak a zsinagógának, aminek a felépülését Németh Szilárd még polgármesterként 2013 január 27-én, a holokauszt áldozatainak emléknapján bejelentette.

Németh szívhez szóló szavait tettek sajnos nem követték, a Szent Imre téri rendőrkapitánysággal szemben álló telek a mai napig üresen áll:

Az építők eredeti tervei szerint itt egy 120 főt befogadni képes zsinagógának kellene állnia 2014 nyara, legkésőbb ősze óta.

Azt sajnos továbbra is talány, hogy miért áll a projekt, amibe a csepeli önkormányzat annak idején elméletileg a telekkel és a közművesítéssel szállt be, az építést pedig a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) vállalta. A masszív csúszás okairól kicsit részletesebben itt írtunk.

Ami biztos, hogy ma délelőtt kivételesen nem volt üres telek, fűkaszás munkás dolgozott az utóbbi időben igencsak elgazosodott placcon, és bár nem volt ráírva, hogy Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. alkalmazottja, a közeli Szent Imre téren párhuzamosan dolgozó “csevakos” kollégák látványa valószínűvé teszi, hogy az önkormányzati cég munkatársa végezte a dolgát.

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.