Tanévkezdés 2017: Vaterán vakarná össze a tanári kart nem egy iskola

Közzétéve

A pénteki évnyitó ünnepségek után holnap, vagyis hétfőn gyakorlatilag is megkezdődik a 2017/2018-as tanesztendő. Már ahol meg tud kezdődni a tanítás, mivel a pedagógushiány mára olyan szintű, hogy az Eduline szakmai portálnak nyilatkozó szakszervezeti vezető szerint konkrétan a

Facebookon, Jófogáson, és Vaterán keresztül, illetve más közösségi oldalakon, gyakorlatilag minden lehetséges online és offilne felületen próbálnak pedagógust találni az iskolák.

Azt korábban a 21ora.hu is megírta, hogy Csepelen sincsenek dugig az iskolák tanárokkal és tanítókkal: néhány héttel a tanévkezdés előtt az általános pedagógushiány miatt még jó pár 21. kerületi általános iskolában nem volt teljes a tantestület.

A két legnagyobb pedagógus-szakszervezet (PSZ és PDSZ) vezetője egyarán lesújtó véleményt fogalmazott meg a portálnak.

Mendrey László (PDSZ) szerint a „rozsadaövezetekben” – vagyis az ország azon területein, ahonnan sok diplomás vándorol el, ezért például orvosokból is komoly hiány van – eddig is nehéz feladat volt pedagógust találni, ma azonban már a nagyvárosokban is egyre komolyabb problémát jelent a tanárhiány. Galló Istvánné (PSZ) szerint pedig

5000 pedagógus is hiányozhat ma a rendszerből, miután csak 2016/2017-es tanév végén ennyi pedagógusnak szűnt meg a munkaviszonya.

Az iskolakezdéssel járó egyéb problémákkal itt foglalkoztunk.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.