Egyenes adásban olvastak be a zavargásokról hadováló Rogánnak

Közzétéve

Ráadásul a történetnek ezzel nincs vége, a propagandaminiszternek a jövő héten a nemzetbiztonsági bizottság előtt is jelenése lesz az ügyben.

Rogán Antal szerint tény, hogy bizonyos külföldi erők utcai zavargásokra készülnek Magyarországon a választási kampány idejére. Ezt a propagandaminiszter a minapi nyilatkozata után az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is beismételte, igaz konkrétumokat ezúttal sem említett. Pechére azonban a szerda esti műsorban éppen a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke követte.

Molnár Zsolt pedig mindjárt a beszélgetés elején leszögezte, hogy

egészen elképesztő halandzsát vágott le Rogán Antal az előző 20 perben.

Miután az oktatást, az egészségügyet tönkretették, a Fidesznek nem maradt más, csak vizionálni valami nagy nemzetközi összeesküvést, produkálni valami figyelemelterelést – monda, emlékeztetve arra is, hogy a kormánypárt jó ideje pártpolitikai céloknak rendeli alá Magyarország külpolitikáját.

A kvótával kapcsolatos európai uniós döntés elutasításával az MSZP-s politikus szerint a Fidesz-kormány a nehezen megszerzett EU- tagságunkat kérdőjelezi meg.

Sokat szenvedett ez a nép, ez a nemzet azért, hogy helye legye a nyugati kultúrkörben

– jelentette ki Molnár, hozzátéve, hogy az egész kvótacirkusz csak a kormány újabb Brüsszel-ellenes kampányáról szól.

A Rogán és más fideszesek által vizionált őszi utcai zavargásokról azt mondta, a bizottság elnökeként a szakszolgálatokon keresztül neki kellene tudnia róla, ha készülne valami, ilyen külföldi célzatú támadásról azonban jelenleg nincs információ. Erről a szolgálatoknak jelentési, tájékoztatási és beszámolási kötelezettsége van, de nem tudunk ilyenről – szögezte le.

Molnár Zsolt ugyanakkor jelezte: meghívta Rogánt a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésére.

Ha a miniszternek van bizonyítéka, akkor jöjjön el és mutassa be azt a bizottságnak. Ha nincs, akkor egyértelmű, hogy csak újabb hazugságkampánnyal van dolgunk.

Molnár Zsolt egyébként csak akkor találkozott utcai zavargásokkal, amikor a Fidesz 2006-ban csinált ilyet. „Egyszer már bizonyították, ha akarnak ilyet, képesek rá” – szúrt oda még egyet a propagandaminiszternek, hozzátéve, hogy pártja, az MSZP ilyenre természetesen nem készül. Ha pedig külföldről jönne támadás, azt a TEK-nek, illetve más biztonsági szolgálatoknak kötelessége elhárítani – hangzott el.

Egyre valószínűbb, hogy Rogán Antal a magasság megszállottja. Hol luxushelikopterezésen kapják, hol annak a gyanúja merül fel erősen, hogy a levegőbe beszél. (Fotó: nol.hu)

Molnár a műsorban elmondta azt is, hogy a keddi ülésen szó lesz az azeri baltás gyilkosság ügyéről, pontosabban a friss korrupciós szálról, ami ugyan most került elő, de sajtóban megjelent hírek szerint valahogy éppen akkoriban történhettek a magyarországi pénzmozgások, amikor a nemzetközi botrányt kavaró kiadatás megtörtént. Ezt is tisztázni kell a bizottság következő ülésén.

2018: a kormányváltás éve

Molnár Zsolt egyébként biztos benne, hogy 2018-ban le lesz váltva az Orbán-kormány, méghozzá a demokratikus ellenzék által. Hogy így lesz-e, arra jövő tavaszig várni kell. Az viszont már jövő kedden ki fog derülni, hogy Rogán Antal veszi-e a bátorságot, hogy megjelenjen a nemzetbiztonsági bizottság előtt. Molnár szerint a jogállami szellemiség ezt mindenképpen megköveteli, ugyanakkor a Fidesz elmúlt években alkalmazott politikai stílusát elnézve vannak kétségei.

Ha nem jön el, akkor az egy beismerése lesz annak, hogy nincsenek se bizonyítékok, sem érvek a miniszter tarsolyában, az egész csak egy kommunikációs blöff volt. A szocialista politikus szerint ideje lesz, hogy a magyar társadalom tisztán lásson. A kormány nem teheti kockára Magyarország nehezen megszerzett uniós tagságát, nem teheti tönkre Magyarország jövőjét – zárta a beszélgetést a Sztárklikk összefoglalója szerint Molnár Zsolt.

Folytatás tehát jövő kedden, a nemzetbiztonsági bizottság ülésén!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.