Utcai zavargások: Rogán Antal megfutamodott a kérdések elől

Közzétéve

Rogán Antal nem jelent meg a nemzetbiztonsági bizottság előtt azok után, hogy többször is külföldről szervezett utcai zavargásokat vizionált az őszre.

A propagandaminisztert Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke hívta az ülésre, hogy az illetékes parlamenti szakbizottság előtt tisztázhassa, milyen információk birtokában beszélt a köznyugalom megzavarására abszolút alkalmas módon.

Nagyot mondott, majd nagyot hallgatott

A távolmaradásért elsősorban Rogánt terheli felelősség, de felelős a magyar kormány minden tagja, hiszen a miniszter nyilván nem egyedül döntött a parlamentarizmus durva arcul csapása mellett – mondta Molnár az ülés után.

A szocialista politikus ismét határozottan kijelentette, hogy semmi olyan információval nem rendelkeznek a magyar hatóságok, amelyek Rogán szavait alátámasztanák, nincs szó ilyen cselekményekről, és mivel Rogán Antalék a válaszok megtagadásával felelőtlenül cserbenhagyták a magyar nyilvánosságot, a ciklusból hátralevő hónapokban ügyvezető kormányként tekint az Orbán-kabinetre.

Ideje tisztán látni!

Molnár Zsolt a Rogán-kijelentések, valamint az úgynevezett azeri kérdések tisztázása érdekében is írásbeli kérdésekkel fordul Rogán Antalhoz. Ha kell, minősített (vagyis titkosított) iratként meg kell tudjuk, hogy mire gondolt a propagandaminiszter, és mi az akadálya annak, hogy az azeri számlák ügyében tisztán lássunk – jelentette be.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.