Virtuális iskolapénzt vezettek be egy csepeli iskolában

Közzétéve

Az utóbbi időben túl sok jót nem hallottunk a csepeli iskolák háza tájáról, ezúttal viszont egy pozitív hírről számolhatunk be.

Történt ugyanis, hogy Magyarország egyik legnagyobb könyvvizsgáló és adótanácsadó cége nemrég pályázatot hirdetett általános és középiskolák számára a gyermekek pénzügyi tudatosságát segítő képzési projektek támogatására, majd a 64 pályamunka közül a csepeli Burattino Alapítvány projektjét választotta ki támogatásra.

A Burattino iskolában bevezetett virtuális iskolapénzzel a gyerekek ugyanúgy bánnak, mint az életben használatos fizetőeszközzel, a játék során ezért úgy fejlődik a pénzügyi ismeretük, hogy igazából észre sem veszik. A gyakorlatban ezt úgy kell elképzelni, hogy például a különböző közösségi tevékenységért, vagy éppen a leghétköznapibb jótettekért is jutalompont jár, a pontokat pedig az iskolai boltban lehet levásárolni, vagy összedobva közös programokra költeni.

„Kiemelt helyen szerepel a diákok pontszerzési lehetőségei közt a kulturális programokon való részvétel, a hangszertanulás, sportolás, olvasás, közösségi munka. Fontos, hogy a boltban minőségi élelmiszereket és a szülőknek szóló ajándékokat, otthon használatos tárgyakat vásárolhatnak eleve kedvező áron”

Ezt már Keszthelyi István, a Burattino Egyesület elnöke mondta el a sikeres pályázatról elsőként beszámoló 24.hu-nak. A Burattino egyébként egy csepeli magánsuli, ahol általános és középiskola, szakképzés és gyermekotthon integráltan működik azzal a céllal, hogy így segítse a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat. Keszthelyi szerint a pénzügyi ismeretek elmélyítése ebben a játékos formában fontos segítség a gyermekek motiválásában. Végre a diákok számára is izgalmas formában lehet átadni a 21. században elképesztően fontos tudást.

Nem véletlenül hangsúlyozta Robert Stöllinger, a KPMG vezérigazgatója az eredményhirdetésen, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztése közös gazdasági és társadalmi érdek. A cég jövőre teszteli majd a tanulók pénzügyi ismereteinek fejlődését, és

ha a projekt sikeres lesz, más iskoláknak is elérhetővé teszi a virtuális iskolpénzt.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.