A Szent Imre téri bábszínház holnapi műsora

Közzétéve

Csütörtöki programajánlónk következik.

Hónap vége van, így a múlt pénteki, Görgey-suli miatt tartott rendkívüli ülést követően egy héten belül másodszor is összeülhet a csepeli képviselő-testület. A Borbély Lénárd-vezette Szent Imre téri szeánszok az utóbbi években valahol a Sas József-vezette politikai kabaré és a köztévé úgynevezett hírműsora közötti színvonalon mozogtak.

Azonban mégiscsak a 21. kerület legfőbb döntéshozó fórumáról van szó, az alábbiakban tehát a teljességre való törekvést nélkülözve röviden összefoglaljuk, mi várható holnap, jelen állás szerint persze, hiszen ne zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy a városvezetés szokása szerint megint az utolsó pillanatban fogja kibővíteni a napirendet mondjuk egy laza 2 milliárdos döntéssel.

Az egyik fő pontja az ülésnek alighanem a Szent Imre téri autóbusz-pályudvar régóta tervezett elköltöztetésének megtervezésére költendő 115 millió forinthoz szükséges 20 milliós önkormányzati önrész BKK-nak való átadásáról szóló javaslat elfogadása lesz. Érdekesség, hogy a Borbély Lénárd által jegyzett előterjesztés célként határozza meg a majdani új pályaudvar H7-es hévhez közeli elhelyezését, ezek szerint tehát már lekerült a napirendről a csepeli hév megszűntetésének ötlete.

Egy másik javaslat a kerületben 2017-ban és 2018-ban keletkezett idegenforgalmi adó kivetésének jogát a fővárosi önkormányzatnak adná át, mondván: Csepelen olyan kevés idegenforgalmi adó keletkezik, hogy a kerületnek nem éri meg azt saját hatáskörben beszedni. Tény, hogy a kerületben lényegében az egyetlen komoly turisztikai potenciált a mai napig a Csepel Művek, azon belül is elsősorban a 2011-ben indult II. világháborús bunkertúra jelenti.

Lesz szó még az ülésen a költségvetés módosításáról, az SZTK klimatizálásáról, újabb önkormányzati támogatások kiosztásáról, de a Hollandi úti kalózhajós játszótér bővítésére, illetve ott egy mobil WC telepítésére is igent mondhatnak a képviselők.

A holnapi testületi ülés teljes programja ide kattintva érhető el.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.