Németh Szilárd Jamie Olivert is felfogadná tanácsadónak

Közzétéve

Az után, hogy a minap Kósa Lajos, a Fidesz leköszönő frakcióvezetője lényegében elátkozta a Fidesz-kormány által bevezetett menzareformot, a kormánypárti vasököl is gusztusos véleményt osztott meg a témában.

A Fidesz alelnöke és csepeli illetőségű országgyűlési képviselője saját bevallása szerint annak a híve,

„amit ez a híres bohém szakács Jamie Oliver is megfogalmazott, illetve próbált átnyomni Amerikában, ahol egyébként megbuktatták. Én szívesen látnám itt tanácsadóként.”

“A kedvencem egyébként a füstölt nyúljával – ez az oldalasnak egy része – készült pacal. És ha még kerül bele egy kis velő, akkor az isteni és mennyei tud lenni, és szerintem egészséges is” – vallotta be.

Mondjuk attól egyelőre aligha kell tartani, hogy efféle “egészséges” fogásokat szolgálnak fel a gyerekeknek a magyar menzákon, már csak azért sem, mert a legutóbbi hírek szerint még mindig az ehetetlenség határán lebeg a magyar menzai felhozatal.

Amúgy lehet hogy Kósa Lajos után Németh Szilárd szerint sem kell komolyan beszélni az óvodai és iskolai táplálkozásról, ám a mintegy 1,8 millió magyar gyerek közül minden harmadik szegénységben él, és ezzel Magyarország az Eurostat szerint Bulgáriával és Romániával van egy szinten.

Ebben pedig a szakértők szerint nem csak egy falatnyi felelőssége van a lassan nyolc éve regnáló kormánypárti politikusoknak, így Németh Szilárdnak is.

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.