Németh Szilárd szerint a Gyurcsány-ügynök Botka-ügynök állandóan Fidesz-ügynököket látott maga mögött

Közzétéve

A hét elején távozott Botka László, az MSZP minszterelnök-jelöltje, nem kis űrt és tanácstananságot hagyva maga után a szocialista pártban. A hétfői sokk és találgatás után kedden már a merre tovább?-kérdésre keresték a választ az MSZP-ben. Aztán szerdán megszólalt Németh Szilárd.

A Fidesz csepeli embere nem komplikálta túl a történtek értékelését: szerinte

Botka állandóan fideszes ügynököket látott mindenütt, de bárki is jön utána a baloldalon, az csakis Gyurcsány Ferenc embere lehet.

A volt rezsibiztos biztosra mondta, hogy Gyurcsány Ferenc “a főnök azon az oldalon”, ő határozza meg, hogy mi történjen. Amiből praktikusan az következik, hogy Botka is Gyurcsány ügynöke volt, következésképpen amikor a szegedi polgármester fideszes ügynökökről beszélt, akkor a volt miniszterelnök ügynökeként beszélt fideszes ügynökökről, és akkor a Soros-ügynökökről még nem is beszélt.

Teljesen világos. Mármint, hogy Németh Szilárd méregerős kommunikációját továbbra sem a tények táplálják, hanem valami egészen más.

Egy biztos: Botka távozásával új helyzet áll elő a demokratikus ellenzéki oldalon, és nem az a kérdés, ki kinek a kottájából játszik, hanem hogy lesz-e valamilyen 2018-as kotta, ami a változásért kiáltó választók, amúgy a többség fülének is kedves. Ehhez minimum a 106 egyéni választókerületben elő kellene állnia annak a helyzetnek, hogy minden körzetben csupán demokratikus ellenzéki jelölt álljon ki a fideszes induló ellen.

Ha a 106 egyéni választókerületben megtörténik a koordináció, a fővárosban jó esély nyílik a Fidesz legyőzésére, ez esetben pedig máris oda legalább az újabb kétharmados Orbán-győzelem. Ha marad a totális széthúzás, az totális vereséggel kecsegtet. Nem csak a magyar baloldal, az egész magyar demokráciára nézve.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.