Fővárosi szinten is lesz összellenzéki megmozdulás 23-án

Közzétéve

Bár az országos közös kiállás egyelőre várat magára, október 23-án nem csak kerületi szinten ünnepel közösen a demokratikus ellenzék, hanem Budapesten is.

Mint a 21ora.hu megírta, közösen emlékezik az MSZP, a DK az Együtt és a Párbeszéd a 21. kerületben az 1956-os forradalom hőseire, különös tekintettel azokra a csepeli gyári munkásokra, akik az utolsó utáni napig tartották magukat az országot inváziószerűen megszálló szovjet csapatok ellen.

Egész biztosan nem a csepeli lesz azonban az egyetlen együtt mozdulás az idei nemzeti ünnepen, ugyanis a hírek szerint a budapesti MSZP össze tudott hozni egy többpárti rendezvényt október 23-ára.

Hétfő reggel 9 órára Nagy Imre Orsó utcai házához szervezett közös koszorúzást Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt budapesti elnöke.

Kunhalmi az eseménnyel kapcsolatban a 21ora.hu-nak annyit mondott, reméli, hogy a közös akció az Orbán-kormány leváltásában érdekelt ellenzéki pártok, vagyis az MSZP, a DK, az Együtt és a Párbeszéd vezetőire is pozitív hatással lesz.

A csepeli ünnepségen beszédet mond Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője mellett Eörsi Mátyás történész is, aki könyvet is írt az 1956-os csepeli fegyveres ellenállásról. Ez az ünnepség október 23-án 18:30-kor lesz a Csepel Művek bejáratával szemben.

 

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.