Elmarad a mai csepeli megemlékezés

Közzétéve

Ezt Szabó Szabolcs Facebook-oldalán jelentette be.

“Szép jó napot kívánok, sziasztok! Sajnos elég rossz lett az idő, mára az OMSZ riasztást is kiadott. Itt állok kint a Nyuszi sétányon, elég nagy széllökések vannak és az eső is rendesen esik, éppen ezért sajnálatos módon arról kell értesítenem mindenkit, hogy a mai ellenzéki csepeli megemlékezést elhalasztjuk”

– tudatta a csepeli országgyűlési képviselő rövid videós bejelentkezésében. Mint a 21ora.hu is hírt adott róla, idén közös emlékezést szervezett az MSZP, a DK az Együtt és a Párbeszéd Csepelen a Csepel Művek bejáratához, amelyen többek között Eörsi László történész beszélt volna, aki könyvet írt a szovjetek elleni ’56-os csepeli fegyveres ellenállás történetéről.

Szabó Szabolcs a zuhogó esőben elmondott videós üzenetében sajnálatát fejezte ki a közös ellenzéki megemlékezés elmaradása miatt. Mint mondta, sokan jelezték részvételüket a csepeli ellenzéki pártok rendezvényére. Szabó Szabolcs végül azokra a csepeli és soroksári harcoló hősökre hívta fel a figyelmet, akik 1956 őszén a “sokat áldoztak a magyar szabadságért”.

Ezzel együtt az MSZP, a DK, az Együtt, a Magyar Liberális Párt, a Modern Magyarország Mozgalom, a Párbeszéd és a Szolidaritás egy-egy képviselője megkoszorúzta Nagy Imre mártír miniszterelnök egykori budapesti lakóházát még reggel.

Egyébként 1956. október 23-áról az OMSZ jogelődje gyönyörű őszi napként számolt be. Száraz, napos idő volt, csapadék nem hullott Budapesten, így minden adott volt egy jó kis forradalom kitöréséhez.