18 órás (!) várakozás a sürgősségin (!!)

Közzétéve

Bár a Fidesz-kormány szerint ezt a rémtörténetet is biztos csak az ellenzéki média találta ki, és miattuk terjed most úgy, mint a kórházi fertőzések, azért beszámolunk róla, mivel a csepelieket “ellátó” Jahn Ferencben esett meg a minap.

A sürgősségin 18 órát vártak beteg édesapjával az ellátásra Jahn Ferenc Dél-Pesti kórházban, mesélte egy asszony az RTL Híradónak, hozzátéve, hogy

sokan a földön fekve, fájdalommal küzdve vártak az orvosokra.

Az asszony a megrázó élményeiről biztos ami biztos, fotókat is készített. Elmondása szerint néhány napja az apját kísérte be a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház sürgősségi osztályára. Délután négykor érkeztek meg, és másnap délelőtt háromnegyed 11-kor már távozhattak is.

A nő által készített fényképeken jól látni, hogy a páciensek a földön vagy valamelyik széksoron fekve vészelik át a maratoni várakozási időt. Egy idős néni magatehetetlenül feküdt az ágyon. “Hamarabb ott volt mint mi, és senki rá nem nézett” – mesélte még.

Az RTL Klub az ügyben megkérdezte a Jahn Ferencet, de a kórháztól nem kapott választ a kérdéseire, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ viszont úgy felelt, hogy a sürgősségi osztályon naponta 90-100 embert látnak el az orvosok a legjobb tudásuk szerint.

Ebből mondjuk másnap nem sok látszott, az RTL Klub Híradója ugyanis rejtett kamerával ment be a Jahn Ferenc sürgősségijére, ahol kevés volt a beteg, de ellenére órákon át várakoztatták őket. Valaki, aki két óra múltán láttak el, elmondta, ez viszonylag jó időnek számít ahhoz képest, hogy váratták már 10, sőt 13 órán át is.

A Jahn Ferenc kezd állandó szereplője lenni a magyar egészségügy botránykrónikáinak – írja a történtek kapcsán a 168óra.hu. Felidézik, hogy június elején 20 percen át kellett várnia orvosra egy nőnek, aki epilepsziás görcsökben esett össze a kórház előtt, majd három héttel később az volt a hír, hogy az egyik belgyógyászati osztályt be kellett zárni, mert tömegével mondtak fel ápolók és nővérek, hogy átmenjenek dolgozni a soroksári IKEA-ba.

Ezt akkor más kormánypárti politikusok mellett Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is cáfolta, alaptalan pletykának nevezve a hírt. Nem sokkal később Balog Zoltán arról beszélt, hogy

manapság

„nagy a csatazaj” az egészségügy körül, forrósodik a hangulat és „jövő tavaszig nem lesz hűvösebb”.

Ez utóbbi mondatával a miniszter értelemszerűen a jövő évi országgyűlési választásra utalt, sőt azt is mondta, hogy “a politika, a média eszköze a hamis hírek gyártása”.

Lesz új dél-pesti – 7-8 éven belül

Németh Szilárd egyébként egy október közepén tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az Egészséges Budapest Program keretében az Egyesített Szent István és Szent László Kórház lesz az új dél-pesti centrumkórház a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézettel és az Országos Baleseti Intézettel közösen.

Ezeket a tervek szerint szépen fel is újítják. A beruházásoknak elvileg 2025-ig kell befejeződniük, 2019-ig a felkészülés és a tervezés időszaka zajlik majd.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.