Szabó Szabolcs: ma képtelenség rendes ellátást nyújtani a Dél-Pestiben

Közzétéve

Sajnos nem egyedi eset, hogy ennyit kell várakozni a Jahn Ferenc kórházban.

Egyebek mellett így reagált Csepel országgyűlési képviselője a hivatalos Facebook-oldalán hétfőn a hírre, hogy 18 órát várt a beteg édesapjával az ellátásra a Jahn Ferenc Dél-Pesti kórházban egy asszony a minap.

A nő, aki a megrázó élményeiről fotókat is készített elmondása szerint néhány napja kísérte be az apját a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház sürgősségi osztályára. Délután négykor érkeztek meg, és másnap délelőtt háromnegyed 11-kor tudták elhagyni a csepeli lakosságot is ellátó intézményt.

Jelenlegi állapotában, a jelenlegi kapacitással, a jelenlegi szervezési körülmények között egyszerűen képtelenség rendes ellátást biztosítani az ott működő sürgősségi részlegen

írta a történtekről Szabó. Arról nem tudunk, hogy Németh Szilárd, aki folyamatosan mint Csepel országgyűlési képviselője tűnik fel a 21. kerületben, bármit is reagált volna az újabb Dél-Pesti kórházzal kapcsolatos rémtörténetre.

Az esetről elsőként az RTL Híradó számolt be.

Azt ellenben tudjuk, hogy június elején, amikor a jövő évi költségvetésről kellett szavazni a parlamentben, Németh Szilárd simán nemet mondott arra a jobbikos módosító javaslatra, ami arról szólt, hogy a csepelieket is ellátó intézmény kapjon pluszforrást, hogy legalább a gyógyításhoz nélkülözhetetlen eszközöket beszerezhesse.

Nem úgy Kucsák László, a 18. kerület fideszes képviselője, aki alig tíz napja jelentette be, hogy 30 milliárd forintból megújulhat a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház az Egészséges Budapest Program keretében. Kucsák céldátumot nem mondott, de úgy tudni, leghamarabb 2025-re lehet valami a dologból.

Ezzel együtt sajnos azt is tisztán kell látni, hogy a Jahn Ferencben ma nem az infrastruktúra, hanem a humán erőforráshiány, az orovosok, ápolók és egyb kiszolgáló személyzet végletes leterheltsége okozza az akut ellátási gondok nagy részét. (Persze lehetne költeni a kórházra is bőven.)

(Borítókép: lokal.hu)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.