Ha csak egy cikket olvasol el a csepeli szoborállítási lázról

Közzétéve

Ez legyen az. Minimum kővé dermedsz, ha megtudod, mi minden állítódik helyhatóságilag a 21. kerületben!

Szoborállítási láz dúl Pesten a választások közeledtével címmel közölt összeállítást a hvg.hu a minap. A cikkből kiderül, hogy a sport és az egyházi tematika továbbra sem „hiánycikk”, és az is, hogy elsősorban alapvetően a fideszes vezetésű önkormányzatoknál divat lehetőleg minden fa és bokor mellé állítani valami köztérit, közpénzből.

Az összeállításból természetesen Csepel sem maradhatott ki. Sőt, ha őszinték akarunk lenni, a cikk címe akár az is lehetett volna, hogy “Szoborállítási láz Dél-Pesten”. (Alcím: Azon belül is a 21. kerületben.) Mert ugyan a hvg.hu közlése konkrétan csak Kolonics György Kis-Duna-parton feltűnt fel szobrát említi, külön összeírást is szentelhettek volna a csepeli szoborállításoknak.

Felavatták és megszentelték a hetven évvel ezelőtt született Jerzy Popiełuszko vértanúpap emlékművét szeptember 17-én. Az avatóbeszédet Németh Szilárd tartotta, az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester is. (forrás: csepel.hu)
Szó mi szó, kesztyűs kézzel bántak velünk, hiszen a jó Popieluszkó atya installációja, a legendás Czibor Zoltán & Tóth II József bronzszobra, az Ady lakótelep reménybeli kőkeresztje, a szintén reményteljes Bretagne-projekt, valamint a híres-neves Regős Bendegúz lélegzetvisszafojtva várt egész alakos emlékműve lajstromba sem került. Kerületünk nagyjainak egyéb, múltbeli és/vagy korrupciógyanús és/vagy idegenbeli szobrászati tevékenységéről nem is beszélve. És hol van még április!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.