Szabó Szabolcsnak nem arról szól a kormányzás

Közzétéve

Csepel országggyűlési képviselője nem kocsival járja a választókerületét, így a 2014-es megválasztása óta egy kisebb kormányzati autó árát megspórolta a költségvetésnek, azaz Önnek.

Aki országgyűlési képviselő, alanyi jogon kap a fizetése mellé többek között egy benzinkártyát is, amire nagyjából tetszőlegesen tankolhat. Hivatalosan ez azért jár, hogy gördülékenyen tudjon közlekedni a választókerületén belül, illetve a körzete és a parlament között.

Nem kivétel az állami juttatás alól természetesen Szabó Szabolcs sem, esete azonban mégis kivételes: a csepeli-soroksári képviselő ugyanis nem tart igényt a kedvezményre. Mint mondja:

Csepel és Soroksár esetében meg lehet oldani autó nélkül, közösségi közlekedéssel is a dolgokat.

Így aztán a képviselő benzin-keretösszege három és fél éve felhasználatlanul gyűlik a virtuális számláján, és mint a lenti kimutatáson is látszik,

 Szabónak 2014 tavasza óta sikerült egy középkategóriás autó árát megtakarítani az államnak.

(forrás: Facebook/Szabó Szabolcs

Ha valaki netán arra számít, hogy ezek után a képviselő Németh Szilárdi magasságokba emelkedve rázza az öklét, mondván: bezzeg a fideszes kormányzati politikusok úgy pazarolják a benzint, mintha nem a magyar adófizetők, hanem Jockey Ewing és Cliff Barnes olajmágnások állnák a számlát, az téved.

Szabó ugyanis úgy kommentálta a történteket a közösségi oldalán, hogy “engem nem zavar, ha egy országgyűlési képviselő autóval közlekedik, és ehhez a benzint fizeti az állam. Van olyan képviselő, akinek a választókerületéhez többtucatnyi település tartozik, és autó nélkül ezt nem lehet megoldani”.

Mi annyit azért hozzátennénk, hogy bár ellenzékben még minden csepp szolgálati üzemanyagot luxuskiadásnak tartott, kormányzati, és önkormányzati szolgálati autókban ülve már finoman szólva sem spórol a Fidesz.

Mint egy korábbi posztunkban megírtuk, bizony nem kevés benzin folyik a fideszes szolgálati verdákba 2010 óta, de nem különösebben takarékoskodtak a tankolással a csepeli önkormányzatnál sem az elmúlt években, pedig a 2010 utáni fideszes városvezetés többek között éppen a benzinszámlája miatt akarta börtönbe záratni a szocialista Szenteczky Jánost.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.