Csepelre fészkelte be magát a brókerbotrány kulcsfigurája

Közzétéve

Csepelen épít cégbirodalmat az egykor emberölési kísérletért lecsukott Quaestor-stróman, akinél eddig csak Tarsoly Csaba tűnt profibb megúszóművésznek.

Emlékeznek még a 200 milliárd forintos Quaestor-balhéra? Persze hogy emlékeznek, hát az évszázad brókerbotránya robbant két és fél éve.  És arra a nem sokkal későbbi sztorira, hogy a Szijjártó Péterrel igen jó kapcsolatot ápoló Tarsoly Csaba egy 8 osztályt végzett közmunkásra bízta a cégcsoportját?

A közmunkásból egy huszáros húzással cégvezetővé előugró Orgován Béla a mai napig nem ismerte el, hogy Tarsoly strómanja lett volna, következetesen kitartott amellett, hogy pusztán fantáziát látott az éppen bedőlő Quaestorban. Azonban egy tegnapi hír szerint nem csak a 30 ezer ember megtakarítását elsüllyesztő brókercégben látta meg a lehetőséget, hanem Csepelben is.

Igen, jól olvasták: a Fidesz-közeli Quaestor-vezér közmunkás-strómanja 2017 őszén köszöni szépen, él és virul, javában gyarapodik, vállalkozásokat alapított, és papíron legalábbis a Csepel Művek területén építi cégbirodalmát.

És?

Nincs semmi és. Négy Kft. található Orgován Béla nevén a cégadatbázisban, ezek működni is látszanak, mérlegeikben mintegy 300 millió forint árbevételt vallottak be fennállásuk óta – vette észre a 24.hu. E cégek székhelye a Csepel Művek területén van, oda jegyezték be például az Enilontal, a Konimonika és az Onszid-Ma Kft.-t. Ezek azonban nem úgy néznek ki, mintha valódi cégközpontként, akár csak egy állandó titkárságként működnének a 21. kerületben.

Orgován Béla 2015 tavaszán robbant be a címlapokra, mikor híre ment, hogy ő lesz a becsődölt brókercég bukott vezérigazgatójának utódja. Ebből nem csak azért kerekedett botrány, mert egészen nyilvánvaló volt, hogy az akció csupán a Quaestor-vagyon eltüntetésére, illetve a valódi felelősök elmenekülésére irányul, hanem azért is, mert a kocsmai verekedés és emberölés kísérlete miatt korábban elítélt Orgovánnak még az eltiltása sem járt le.

Ebből akkora közfelháborodás lett, hogy Tarsoly végül kénytelen volt visszaülni a vezérigazgatói székbe, Orgonán azonban láthatóan nem esett kétségbe a cégvezetői karriere kútba esése miatt, immár ugyanis csepeli vállalkozóként építi birodalmát. Hogy miért van szüksége a csepeli rezidenciára, azt nem tudni, mert eddig sem a cégeknek küldött emailekre nem válaszolt, sem a székhelyein hagyott üzenetre nem reagált.

Persze lehet, az elfoglalt üzletembernek jelenleg kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy újságírói megkeresésekre reagáljon, hiszen a Fővárosi Főügyészség nemrég bejelentette, a Quaestor-csoport tulajdonosa elsőrendű, míg a brókercég irányítását anno színleg átvevő Orgován a másodrendű vádlottja lett annak a közokirat-hamisítási pernek, ami a strómani kinevezése miatt indult.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.