Helyi érdekű levél Csepel polgármesterének

Közzétéve

Hudák János megunta, hogy a fideszes városvezetés hónapok óta nem ad hivatalos tájékoztatást a 21. kerület lakosságának a csepeli HÉV sorsáról, úgyhogy nyílt levelet írt Borbély Lénárdnak.

Íme a Párbeszéd csepeli képviselőjének levele:

Tisztelt Borbély Lénárd Polgármester Úr!

A csepeli HÉV jövőjével kapcsolatban kérem Önt, hogy adjon tájékoztatást a csepeli lakosságnak. 2017 márciusában jelent meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pályázati felhívása, amely keretében a csepeli HÉV kötöttpályás hálózatba történő integrálására kellett kidolgozni tervet. A hírek akkor arról szóltak, hogy a metróhálózatba történő integrálás megtervezéséről van szó, a helyi csepel.info hírportál is erről számolt be. Ennek ellenére egy június 29-ei NFM rendelet (22/2017.) megfogalmazása szerint “a csepeli HÉV fővárosi villamoshálózatba történő integrálásá”-ra biztosít forrást a kormány.

Szabó Tímea a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult a Nemzeti Fejlesztési Miniszterhez, amelyben arról érdeklődött, hogy milyen hatástanulmány, előzetes terv alapján született döntés a villamoshálózatba történő integrálásról. Dr. Fónagy János államtitkár válaszában viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy még nem történt döntés ezzel kapcsolatban.

Tisztelt Polgármester Úr!

Azt kérem Öntől, hogy tájékoztassa a csepeli közvéleményt arról, hogy Önnek, mint a kerület vezetőjének van-e információja arról: a csepeli HÉV jövőjével kapcsolatban született-e bármilyen döntés, ha nem, mikorra várható annak meghozatala. Kérem továbbá, hogy amennyiben a kérdéssel kapcsolatban elkészültek a szükséges tanulmányok, tervek, úgy azok tényéről, illetve tartalmáról is informálja a csepelieket.

2016-ban komolyan foglalkoztatta a kerület és a déli agglomeráció lakosságát, amikor szóba került a HÉV villamoshálózatba történő integrálása. Úgy vélem, az emberek joggal várják el, hogy a felmerülő alternatívákról, illetve a döntésekről a lehető leghamarabb tájékoztatást kapjanak.

Üdvözlettel,

Hudák János, önkormányzati képviselő, Párbeszéd Magyarországért

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.