„Tisztelt Polgármester Úr! Szégyellje magát!”

Közzétéve

Kendőzetlen szurkolói szavak a csepeli futball-legendák szobránál elhangzott „ünnepi” beszéd kapcsán.

Méltatlan módon, lényegében fideszes kampányrendezvény keretében sikerült a városvezetésnek a hétvégén felavatni a kerületi labdarúgás két egykori kiválóságának szobrát. A Czibor Zoltán és Tóth II. József pályafutásának emléket állító alkotás leleplezése minden volt, csak ünnepélyes nem, a polgármester ugyanis politikai előadást tartott megemlékezés helyett.

A szimpla sportbarátok mellett egy fanatikus, de baloldali politikai elfogultsággal aligha vádolható Csepel-szurkolónál is kiverte a  biztosítékot Borbély Lénárd „ünnepi” beszéde. Ez egyrészt azt mutatja, hogy az esemény a kicsinyessége ellenére is emlékezetesre sikerült, másfelől jelzi, hogy a polgármester valóban túltolta a kerékpárt.

Aki ugyanis ismeri, pontosan tudja: Katona Csabáról sok minden mondható, de az nem, hogy szocialista pártkatona lenne. Cserébe szívből szereti a hazáját, vagy ahogy ő mondja: egész Magyarországot, annak szebb napokat megélt válogatottját, és persze a Csepelt, amelynek, valódi vezérszurkolóként minden egyes meccsét a helyszínen szurkolja végig, függetlenül attól, hogy a Béke téren, vagy a fővárostól több száz kilométerre rendezik.

Íme a Borbély Lénárdhoz írt levelének szerkesztett és pár megjegyzéssel kiegészített változata:

Tisztelt Polgármester Úr!

A beszédben elhangzottak elemzése előtt megjegyezném, hogy méltatlan egy remek csepeli sportoló halálából politikai előnyt kovácsolni, megemlékezéseket kampánycélra felhasználni. Szégyellje el magát!

Ön sportbarát önkormányzatnak nevezi a csepelit. Ezt mire alapozza? Arra, hogy rengeteg közpénzből létrehoztak egy klubot, további rengeteg közpénzből üzemeltetik, valamint közpénzzel tömik a sátánként beállított alapítványt? (Az önkormányzati futballegyesület a Csepel SC létesítményeit kezelő alapítványtól bérli a Béke téri pályákat – a szerk.)

A sporttelep jelenleg is a csepeli emberek sportolási lehetőségét szolgálja, jelenleg is több száz csepeli sportol a telepen mostoha körülmények között. Tényleg naggyá szeretné tenni a csepeli labdarúgást? Hát kérem, tegye! Minden eszköz és lehetőség ott van az ön kezében. Sőt, néhány éve a futball clubot üzemeltető cég fel lett ajánlva Németh Szilárdnak 1 Ft-ért. Miért nem éltek a remek lehetőséggel?

Egy politikai riválisuk (Takács Krisztián, MSZP-s önkormányzati képviselő – a szerk.) a kft. tagja. Ön ezért alaptalanul rágalmaz, a kft. rossz hírét kelti. Az a kft. akarja tönkretenni a csepeliek örökségét, aki az egészet felélesztette? Arról a Takács Krisztiánról beszél, akinek a munkásságát pár éve még Németh Szilárd is méltatta?

A telep állapotával kapcsolatos állításai kivételesen fedik a valóságot. De azért érdemes a tények okát is megvizsgálni. Korábban a sporttelep kapott önkormányzati támogatást, amelyből legalább a rezsit ki tudták fizetni. Ezt a támogatást önök a nullára csökkentették. Ezzel az intézkedéssel nem az alapítványt károsítják, hanem a csepeli emberektől veszik el a sportolás lehetőségét.

A sporttelepen található birkózócsarnokkal kapcsolatban az ön gazdája, Németh Szilárd kötött paktumot az alapítvánnyal. Csak nem tartotta be az ígéretét, és az ott sportolókat cserbenhagyta. ( A 2014-es önkormányzati választás előtt Némethék büszkén lobogtattak egy alapítvánnyal kötött megállapodást, a sporttelep visszaszerzését jelentették be, és a fejlesztésének megkezdését ígérték. A többit tudjuk: még a csepeli birkózók új csarnoka sem a sporttelepen fog felépülni – a szerk.)

A telepen semmilyen munkálatokat nem lehet végezni, így a kft. a TAO-támogatásból sem tud fejleszteni, mert változtatási tilalom van a területen. Vagyis önök nem a fejlődést, vagy az állagmegóvást támogatják, hanem cinkosok a telep teljes lepusztulásában!

A sporttelep tulajdonjogának módosítása nélkül is remek körülmények lehetnének, ha önöket nem a kicsinyes politikai bosszú vezérelné.

Utóirat:

mielőtt a csepeli fideszes önkormányzati média jól “leleplezné”, ezúton közöljük: Katona Csaba résztulajdonosa , sőt ügyvezetője is a Csepel Football Club Kft.-nek. Annak a Kft.-nek, ami annyira szocialista, hogy közismerten fideszes kötődésű tagja is van. Igaz, ez a Csepel-pályán sosem téma, mert az FC-t működtető maroknyi társaságnak a polgármesterrel ellenétben nem a politika, hanem a foci a fontos. Ezért dolgoznak vállvetve évek óta ellenszélben is, és ezért tudták az elmúlt tíz évben előbb visszahelyezni, majd évről-évre nehezebb körülmények között fent tartani a csepeli felnőtt és utánpótlásfocit a magyar futball térképén.

(Fotó és szöveg: Facebook.com/Katona Csaba)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.