Vegyük úgy, hogy hivatalos: Németh Szilárd lesz Szabó Szabolcs ellenfele Csepelen

Közzétéve

Minden valószínűség szerint megismétlődik a négy évvel ezelőtti Németh Szilárd-Szabó Szabolcs csata a főváros 17. számú (Csepel-Soroksár) egyéni országgyűlési választókerületben a jövő tavaszi választáson.

A különbség annyi lesz most, hogy az egykori rezsibiztos lesz a kihívó, miután a legutóbbi, 2014 tavaszán rendezett szavazáson Szabó Szabolcs legyőzte az akkor még Csepel polgármestereként és országgyűlési képviselőjeként is funkcionáló Némethet.

Most a 168óra.hu azt közölte, hogy megvan a Fidesz 106 egyéni jelöltje, a kiszivárgott névsorban pedig Németh Szilárd neve is megtalálható, mégpedig mint a 21. kerület “várhatóan” fideszes indulója.

(Forrás: 168ora.hu)

Érdekesség, hogy a hetilap online kiadása azon kormánypárti indulók közt említi Némethet, akik vagy elbuktak 2014-ben az egyéni körzetükben (mint Németh), vagy kínos ügyei voltak az elmúlt években (mint Némethnek).

Úgy tudjuk, az Együtt színeiben politizáló ellenzéki képviselő, Szabó Szabolcs környezetében nem okozott különösebb meglepetést Németh újraindulása, aki ugyanakkor csak jobb híján kaphat újabb esélyt.
“Régóta arra számítunk, hogy Németh Szilárd lesz a jelölt a Fidesz részéről”
– reagált Szabó Szabolcs a 21ora.hu megkeresésére, hozzátéve, hogy meglepetést a kiszivárgott listán maximum a várhatóan megjegyzés okozhat szerinte, ezek szerint ugyanis annyira nem elégedettek vele a Fideszben, alighanem jobb jelöltet nem tudnak felmutatni, ezért küldik ismét a csepelikre a vasgyári kerületben is közutálatnak örvendő fideszes vasöklöt.
Ezúttal vajon mit főz ki a csepelieknek? (fotó: Facebook.com/Németh Szilárd)
“A csepeliek és soroksáriak most is kormányváltást akarnak, valamint normális, emberi hangon beszélő képviselőt – üzent a gyakran minősíthetetlen stílusban megszólaló “várható” riválisának Csepel ellenzéki országgyűlési képviselője. Szabó szerint Németh 2018-ban is úgy fog járni, mint 2014-ben, amikor a demokratikus ellenzéki pártok közös munkájával le tudták győzni.
Szabó Szabolcs a parlamentben.
“Németh Szilárdon az elmúlt években mutatott politikai produkciója után az sem segít, ha a csepeli önkormányzat kampány krumplit oszt minden utcasarkon, vagy tízmilliókkal tolja meg a fideszes pártlappá silányult Csepeli Hírmondó támogatását.”
 – utalt Szabó a volt rezsibiztos tevékenységét, illetve megszólalásait nehézipari méretekben kísérő botrányokra.

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.