Elvették a szót a kínos kérdést feltevő ellenzéki képviselőtől

Közzétéve

November utolsó napján még összeült a csepeli képviselőtestület, és nem is maradt el a balhé.

A tegnapi ülésen volt egy előterjesztés, ami arról szólt, hogy az önkormányzat idén is kölcsönadja az ÁMK tornatermét a Csepeli Birkózó Clubnak, hogy meg tudja rendezni a Baracsi Imre Nemzetközi Birkózó Emlékversenyt.

A legendás csepeli edző nevét nem csak ez a viadal, hanem a Csepel SC központi sporttelepén fekvő nehézatlétikai csarnok is viseli, így logikus a kérdés: miért az ÁMK-ban, és nem a róla elnevezett csarnokban van a Baracsi Imre emlékverseny?

Fel is tette ezt Takács Krisztián MSZP-s képviselő, ám azt a nem túl kimerítő (de inkább pofátlan) polgármesteri választ kapta, hogy “azért, mert mindig az ÁMK-ban kerül megrendezésre”. Amikor Takács feszegetni kezdte, hogy esetleg nem azért-e, mert a sporttelepen álló csarnok már edzésre sem alkalmas, azonnal elvették tőle a szót.

Takács utólag a 21ora.hu-nak elmondta, a javaslat hátterében az áll, hogy legalább egy hónapja nincs fűtés és melegvíz a csarnokban, amit a csepeli vívók és RG-sek is használnak. Úgy tudja, ennek oka a birkózóklub tetemes adóssága a távhőszolgáltató felé. Miattuk fagyoskodnak a vívók, az öttusázók és RG-sek, miközben ők már egy ideje áttették a székhelyüket a Karácsony Sándor utcai iskolába, maguk után hagyva közel húszmillió forintos adósságot – mondja.

Ha már itt tartunk, ne feledjük, hogy a Borbély Lénárd-vezette önkormányzat két és fél éve stratégiai megállapodást kötött a birkózóklubbal, valamint a birkózószövetséggel a “csepeli sportélet fejlesztése érdekében”. Na most a fejlesztés ezek szerint olyan jól sikerült, hogy az idei télre már fűtés és melegvíz sincs a nehézatlétikai csarnokban, rohad szét minden.

És ez még nem minden. Azt sem szabad ugyanis elfelejteni, hogy pár nappal a legutóbbi önkormányzati választás előtt (2014 októberében) egy olyan papírt is meglobogtattak Németh Szilárdék, ami állításuk szerint az önkormányzat és a Csepel SC sporttelepét fenntartó alapítvány közötti megállapodás volt, és a telep kezelésének önkormányzati átvételéről szólt.

Takács Krisztián ezzel kapcsolatban most arra lett volna kíváncsi:

ha a valóban kötöttek az alapítvánnyal 2014 őszén ilyen megállapodást, akkor az utóbbi három évben miért nem csináltak semmit a sporttelepen? Miért hagyták tovább rohadni a létesítményeket?

Ha van megállapodásuk, miért ajánlotta fel Borbély Lénárd múlt szombaton ismét az alapítványnak a telep átvételét? Ha nincs, miért mondták azt 2014 őszén, hogy van? Akkor hazudtak a csepeliek szemébe, vagy most? – sorolta az el nem hangzott, ám jobbnál jobb kérdéseket a szocialista képviselő.

Az önkormányzat egyébként éves szinten több millió forinttal támogatja a csepeli birkózóklubot, ahol ezek szerint elfolyik a pénz, ráadásul a körülményektől nyilván nem függetlenül a valamire való csepeli birkózók már más egyesületekben (pl. a szomszédos Pesterzsébeten) sportolnak, sikerült tehát szétverni az egyik legeredményesebb hazai birkózóműhelyt.

Vajon miért hagyja az önkormányzat rohadni a Csepel SC létesítményeit és miért nem zavarja, hogy a jelek szerint szanaszét folyik a birkózók önkormányzati támogatása? Nem mellesleg: mi a garancia arra, hogy a Kis-Duna partra tervezett, Németh Szilárd magánalapítványa által gründolt birkózóakadémiára költött milliárdoknak nem ez lesz a sorsa?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.