Borbély Lénárd tényleg leparasztozta az MSZP-s Takács Krisztiánt?

Közzétéve

Vagy a polgármester csak nem vágja az egyik legismertebb magyar közmondást? Döntse el Ön!

Mint a 21ora.hu beszámolt róla, november utolsó napján ismét összeült a csepeli képviselőtestület, és ha már így tettek a kerületünk városanyái és apái, tettek róla, hogy a szokásos cirkuszi mutatványozás se maradjon el.

Azonban nem kizárólag a csepeli birkózókkal kapcsolatos napirend szolgált szájkaratéval, hanem az önkormányzat által jegyzett Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUPE) számára egy kerületi tulajdonú ingatlan használatba adására vonatkozó is. Maga az előterjesztés itt nem is annyira érdekes (egy Szent István úti tárolóhelyiség átadásáról van szó), mint az, ami a javaslat úgynevezett vitája során elhangzott.

Történt ugyanis, hogy az előterjesztés kapcsán a szocialista frakcióból Takács Krisztián kért szót, s előbb arról érdeklődött, hogy mennyi pénzzel is támogatja az önkormányzat éves szinten a CSUPE-t, majd mikor erre nagy nehezen választ kapott, megkérdezte, hogy ebből a pénzből mennyit is fizet ki a fideszes városvezetés az állítólag offshore hátterű, lakóparkbizniszben utazó Csepel SC Alapítványnak az SC sportpályáinak használatáért.

Több se kellett Borbély Lénárdnak, aki erre hosszú monológba kezdett az SC vagyonának szocialista elherdálásáról, mindezt annak a Takács Krisztiánnak címezve, aki annyira támogatta a központi sporttelep lakóparkkal való beépítését, hogy 2006-ban többedmagával a saját pénzéből felélesztette a kerületi felnőtt labdarúgást, 2008-ban pedig konkrétan tüntetést szervezett a stadion világításának leszerelése ellen, még Németh Szilárd akkori sporttanácsnok elismerését is kivívva.

Na de a lényeg, hogy mondandója végén a polgármester, mintegy summázva a hozzászólását, a következőket mondta:

„Hogy is van az a mondás? Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a paraszt? Valahogy így van ugye?”

Nos, nem egészen így van. Hanem úgy, hogy

nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.

Vagyis  kérdés: arról van szó, hogy a magyarságára egyébként igen büszke Borbély Lénárd nem ismeri az egyik legismertebb közmondásunkat, vagy arról, hogy tudatosan „tévesztette el”? Utóbbi esetben nehéz nem arra gondolni, hogy ellenzéki képviselőtársát parasztozta le gyakorlatilag.

Bevalljuk, mi nem tudjuk eldönteni, hogy a polgármester simán műveletlen, vagy egyszerűen csak ősbunkó. Ön mit gondol róla?

(Forrás: coub.com/mszpofficial)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.