Végre áll a csepeliek harci keresztje!

Közzétéve

Advent első vasárnapja óta hivatalosan is a csepeli Lidl-lel szemben áll a kerületi Fidesz multiellenes csodafegyvere.

Mint a 21ora.hu megírta, Németh Szilárd javaslatára Ady lakótelepi kőkereszt felállításáról döntött október végén a csepeli képviselőtestület. A harmadik kerületi köztéri feszületre az erről szóló „sürgősségi” előterjesztés indoklása szerint

„a kereszténység nemzet- és közösségmegtartó szerepének erősítése, a keresztény értékek megőrzése”

miatt van szükség.

Valahol olvastunk olyat is, hogy az Ady lakótelepen élő nehéz sorsú, és mozgásukban korlátozott hívők számára megváltás lesz, ha nem kell a Szent Imre térig zarándokolniuk, hanem közvetlen lakókörnyezetükben is megélhetik Krisztus közelségét. Ám később arra is fény derült, hogy aligha pusztán egy mezei lakótelepi feszülettel állunk szemben.

Hanem inkább egy harcmezeivel. Az önkormányzat honlapján megjelent beharangozó cikkből az is világosan kiolvasható ugyanis, hogy a keresztényi értékek védelméért mindenre elszánt csepeli önkormányzat sokkal komolyabb keresztállításra készült vasárnap délután az Ady lakótelepen.

Alighanem azért, mert a tízemeletes panelházakkal szemben cövekelő Lidl áruház nemrég rendesen kihúzta a gyufát a keresztény értékek megőrzésén fáradozó Fidesznél. Történt ugyanis, hogy eltüntették a keresztet az egyik görög joghurtot reklámozó szórólapjukról.

A Lidl amúgy utólag elismerte , hogy hibázott, amikor levette a csomagolásáról a keresztet, és bocsánatot kért. (Ez ugye az a gesztus, amit a keresztény emberek Jézus tanítása szerint megbocsátással kell fogadjanak.) Németh Szilárdék ezzel együtt a német tulajdonú üzletlánc csepeli áruházával szemközt felállított feszület felszentelésével nyitották az idei adventi időszakot.

Németh Szilárd ötletgazda Borbély Lénárd polgármesterrel egy maroknyi csepeli hívővel, illetve a média kereszttüzében. (Fotók: csepel.hu)

A keresztállítással kapcsolatban kifejtette véleményét Szabó Szabolcs is. Csepel ellenzéki országgyűlési képviselője szerint

nem attól lesz keresztény az ember, hogy úton-útfélen keresztet állít. Meg kell élni a hitet, meg be kell tartani a tízparancsolatot. Különösen a VII. és a VIII. pontot javaslom tanulmányozásra

– írta Facebook-oldalán.

A képviselő által hivatkozott keresztény (katolikus) tízparancsolat hetedik és nyolcadik pontja a “Ne lopj!”, valamint a “Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!”

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.