Együtt-működés: ezt jól kifőzték a csepelieknek

Közzétéve

A hétvégén Csepelen megcsillantott valamit a baloldali közösség abból, hogy miről is szól az úton útfélen szajkózott összefogás és a szolidaritás.

Az Együtt-érzés egy rendszeres, kb. havi szintű karitatív akciósorozat Csepelen, aminek a legújabb állomására tegnap került sor a II. Rákóczi Ferenc út és az Ady Endre út sarkán.

A  150 adag saját készítésű gulyást, ugyanennyi házi sütésű mézeskalácsot, valamint 200 darab bukta beszerzését, illetve megfőzését Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője is támogatta, de szó sincs róla, hogy a vasárnapi akcióra csupán pártja, az Együtt szervezésében került volna sor. Nagyon sokan vettek részt most benne, akik nem is Együtt-tagok, mások mellett például Takács Mónika, a Munkásotthon igazgatója is hozott sütit – tudtuk meg.

Sokan gyűltek össze magára az ételosztásra is, ami a novemberi kerületi krumpliosztás után sajnos egyáltalán nem volt meglepő. Persze ezúttal azért nem kanyargó sorokban álltak a csepeliek, hiszen az ételosztás nem a milliárdos önkormányzati büdzséből, hanem önzetlen kerületi vállalkozók és civilek közreműködése révén jött létre.

Munkás volt mindenkinek ez a két nap a szervezők részéről, de nagy örömmel vett részt rajta mindenki. Annyi felajánló volt, hogy a gulyás mellé bukta, szaloncukor, sütemény is jutott, sőt a gyerekeknek csokoládé is

– írta a csepeli baloldali közösség összefogásból összehozott ételosztásról Szabó a Facebook-oldalán.

(Fotók: Facebook.com/Szabó Szabolcs)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.