Idén is van karácsony!

Közzétéve

Úgyhogy idén is lesz karitatív karácsonyfaosztás csepeli civileknek köszönhetően a 21. kerületben.

Hiába: az évnek a vége a világon mindenütt, még a jólétibb helyeken is a jótékonyságé. A rászorulókon való segítés, a gondoskodás igénye valahogy mindig karácsony környékére koncentrálódik, mintha decembertől decemberig nem lennének hideg idők vagy éhes szájak.

De nem azért írunk, hogy fanyalogjunk, és azon sem fogunk most hosszan merengeni, hogy július 9-én miért nem jutott eszébe senkinek, hogy hány rászoruló család van mondjuk Csepelen. Egyrészt azért, mert sok van. Meg azért sem, mert a világ, és benne hazánk aztán főleg nem a civil szervezetek kiteljesedése felé tart, hogy finoman fogalmazzunk.

Ezért fontos, hogy megbecsüljünk mindent ami van, pontosabban azokat a szervezeteket és akcióikat, amikben önzetlen emberek a saját idejüket, pénzüket, energiájukat vagy éppen szellemi tőkéjüket, társadalmi kapcsolataikat nem sajnálva, valamilyen jó ügyre áldozva nehéz sorsú társaikon próbálnak segíteni.

Ilyen volt a hétvégén az eredetileg Szabó Szabolcs és az Együtt párt csepeli szervezete által életre hívott, de mostanára a kerületi civilek szélesebb körét megmozdító Együtt-érzés sorozat, ami egy rendszeres, kb. havi szintű ételosztó-akciósorozattá nőtte ki magát.

És ilyen akció a Csepelért Egyesület hagyományosnak mondható karácsonyi fenyőfaosztása is, amit tavaly után idén is megrendeznek a Csepeli Munkásotthonnal közösen. A közismerten nehéz helyzetben lévő közművelődési  intézmény udvarán idén december 20-án este 6 órától várják a kerületi családokat.

Takács Mónika, a Munkásotthon igazgatója, egyben a Csepelért Egyesület elnöke a 21ora.hu érdeklődésére elmondta, hogy tavalyi akció is nagyon sikeres volt, az utolsó szál fa is gazdára talált, és természetesen idén is várnak mindenkit, gyerekrajzzal, vagy anélkül, lényeg hogy 50 fenyőfát nagy örömmel fognak a csepelieknek adni.

A Munkásotthon a nehéz helyzete ellenére továbbra is ott segít, ahol tud – most épp azzal, hogy az egyesület rendelkezésére bocsátja az udvarát. Természetesen más, jó ügyet szolgáló szervezetek is számíthatnak  az intézményünk együttműködésére

– tette hozzá a Munkásotthon vezetője.

A Csepelért Egyesület idei fenyőfaosztására tehát december 20-án szerdán, 18 órától a megszokott helyen, a Munkásotthon udvarán kerül sor, a legrajabb gyerekrajzok pedig a Csepelért Egyesület Facebook-oldalán is felkerülnek.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.